Vanja Mijatović: Oporavak posle nesreće

Vanja Mijatović: Oporavak posle nesreće

Autor: | 25/02/2013

0


Uprkos neizvesnosti zbog teških povreda koje je pre četiri dana zadobila u saobraćajnom udesu kod Novog Sada, vozeći se istim automobilom sa Anom Sević i Stefanom Petrušićem, koji su lakše povređeni, mlada “Zvezda Granda” Vanja Mijatović uspešno se oporavlja na Odeljenju intenzivne nege u kraljevačkom zdravstvenom centru “Studenica”.
Vanja je u udesu zadobila prelom grudne kosti i polomila tri pršljena zbog čega je odmah zbrinuta u novosadskom kliničkom centru, a potom prebačena na dalje lečenje u rodni grad. Prvobitno, sumnjalo se da je polomila i dva rebra i da je zadobila unutrašnje povrede ali, srećom, te sumnje se nisu obistinile.
- Vanjino zdravstveno stanje je sada pod kontrolom, stabilno je i sve bolje. Uprkos povredi pršljenova, kičmena moždina je, srećom, ostala netaknuta, tako da će Vanja nastaviti sa redovnom bolničkom ili možda kućnom negom, još mesec ili dva. U svakom slučaju, mislim da će brzo napustiti šok sobu - rekao je u nedelju za “Novosti” dr Dane Lukić, dežurni hirurg u kraljevačkoj bolnici.
Osim lekara i drugog medicinskog osoblja na Odeljenju intenzivne nege kraljevačke bolnice uz Vanju danoćno dežuraju i njeni roditelji - majka Snežana i otac Radoslav, koji još ne mogu da se povrate od šoka posle saobraćajne nesreće.
- Hvala bogu da se nije desilo najgore, a nama preostaje da se borimo zajedno sa Vanjom sve dok ponovo ne stane na noge. Nadamo se da će uskoro tako biti i to, pre svega, zahvaljujući angažovanju novosadskih i naših lekara u Kraljevu. Dugujemo im veliku zahvalnost, baš kao i ljudima iz “Granda”, brojnim prijateljima, znanim i neznanim sugrađanima koji su nam se našli u teškim trenucima. Ali sam gotovo siguran, vratiće nam se Vanja - kroz suze govori njen otac Radoslav, koji je Kraljevčanima poznatiji kao Raco Jež, takođe muzičar sa višedecenijskim stažom.
Umesto razgovora s Vanjom, uspeli smo u nedelju samo da joj mahanjem s visoko uzdignutim palcem otpozdravimo kroz staklo šok sobe koju će, verujemo, već u ponedeljak napustiti.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još