Tamara Eklston: Tužila bivšeg verenika zbog ucene

Tamara Eklston: Tužila bivšeg verenika zbog ucene

Autor: | 25/02/2013

0


Starija kćerka šefa Formule 1 Bernija Eklstona, Tamara Eklston, prijavila je ovih dana sudu da je bivši verenik pokušao da je uceni za 200.000 funti.
U vrtoglavo visokim štiklama i u najužoj haljinici, 28-godišnja Tamara sudu je ispričala da joj je Derek Rouz pretio da će prodati informacije o njoj tabloidima, ukoliko mu ne plati. Sa Tamarom je 33-godišnji Derek, koji se nekad zvao Džonatan Keterman, a kasnije je promenio ime, izlazio 2002. godine, kada je njoj bilo 17, kako stoji u tužbi, a nakratko su bili i vereni.
Sudu je izloženo kako su se Derek i Džakir Udin, obojica studenti, udružili u pokušaju ucene Tamare Eklston i zajednički poslali e-mail njenoj menadžerki Dani Malmstrom. Tužitelj Vilijam Bojs naglasio je kako je mejl poslat dok je Tamara učestvovala u rijalitiju “Billion $$ Girl”, gde je govorila o svom životnom stilu. U mejlu koji je Udin poslao kao Rouzov predstavnik stoji:
- Dajte nam 200.000 funti ili ćemo prodati intimne tajne tabloidima.
Kako navodi tužilac, okrivljeni su delovali zajedno, ali Rouz je bio “mozak operacije” ponudivši Udinu četvrtinu novca koji dobiju. Mejl je poslat u 1.03 sati ujutro, a u njemu Udin napominje kako su Rouzu televizijske kuće, radio stanice i tabloidi ponudili da ispriča sve o svojoj staroj vezi.
- Kako moj klijent nije pričao o Tamari deset godina i pustio ju je da živi svoj život, a budući da su nas kontaktirali iz tabloida da će u zamenu za 200.000 funti objaviti priču i otkriti sve. Moj klijent je tražio da vas kontaktiram i objasnim kroz što prolazi i šta novine nameravaju da učine. Moj klijent je povučen porodični čovek i ne trebaju mu glavobolje od priče koja će izaći u javnost, jer bi to bilo sramotno za naša oba klijenta - piše u mejlu.
Tužilac Bojs je naglasio kako je jasna namera da se našteti ugledu gospođice Eklston. Deo mejla koji govori o konkretnom incidentu koji je trebalo da se nađe u novinama nije pročitan na sudu. Nekoliko puta u tekstu je naglašeno:
- Ne želite da takve stvari izađu u novinama, bilo da su istinite ili lažne.
Optuženi su napisali i kako će rado pregovarati o odgovarajućoj naknadi i potpisati poverljivi ugovor. Isto tako su i kao krajnji rok za odgovor naveli prošli petak do kad, navodno, moraju i sami da odgovore na ponudu tabloida.
Nakon što su porazgovarale o sadržaju mejla, Tamara i njena menadžerka odgovorile su Udinu rečima:
- Nećemo nastaviti s ovim slučajem s vašim klijentom, ali hvala vam što ste nas kontaktirali.
Tužilac je rekao i kako je Udin ranije kontaktirao i novine The Sun pokušavajući da proda priču o Tamari, čije se bogatstvo procenjuje na 300 miliona funti. Susreo se i s novinarom Aleksom Veston, ali ništa nije bilo od priče. I sama Tamara ispričala je sudu kako se dva dana pre nego što su primili sporni mejl srela s Vestom, koji joj je rekao da je jedna osoba pokušala da im proda priču o njoj, ali u novinama su odlučili da ne objave ništa od toga. U početku, navela je Eklston, nije želela da podigne tužbu.
Branilac optuženih, Džon Kofi, izjavio je kako je Tamara rekla policiji da upozore Rouza da će. ukoliko pošalje još jedan e-mail tražiti da bude uhapšen. Tužilac Bojs dodao je kako je Rouz već zaradio 10.000 funti prodavši priču o Tamari časopisu Mail on Sunday 2002. godine. Tako je poroti priložen i e-mail koji je, navodno, poslao te godine, kratko nakon što su se razišli. Tužilac je njegov sadržaj opisao kao “izrazito uvredljiv”.
- Mejl koji je policija izuzela iz Rouzovog kompjutera sadrži sve vrste izgovora. Možete pomisliti da ju je, tobože, volio. Ustvari je mrzio i prezirao - rekao je tužilac.
I Rouz i Udin, uprkos dokazima poriču ucenu, a suđenje se nastavlja.

Autor: Life Content
Foto: FAME

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin