Snima se srpska parodija na Bonda

Snima se srpska parodija na Bonda

Autor: | 27/02/2013

0


Film je rezultat šire društvene akcije koju su pokrenuli grupa filmskih entuzijasta “Reprezentativni tim Srbije” i producentska kuća “Emote”, a podržali mnoga poznata lica koja i učestvuju u filmu, poput Minje Subote, Pece Popovića, Duce Marković, Olje Bećković, Mićka Ljubičića, Inspektora Blaže, Jovana Ćirilova i mnogih, mnogih drugih…
“Poslednji krug momci” je atipična akciona komedija koja na mahove prevazilazi okvire ova dva žanra, približavajući se formi filmskog spektakla, ne tako zastupljenog u srpskoj kinematografiji. Ostvarenje jednog takvog složenog zahteva omogućava dvodelna koncepcija filmske naracije. U prvom delu, mnoge poznate ličnosti, svako u svom okruženju i na svoj način, saznaju za premijeru akcionog filma pod nazivom “Poslednji krug momci”. Prate se njihove dogodovštine do trenutka zajedničkog okupljanja na premijeri filma o kome su toliko slušali, kada sedaju u bioskopske stolice i započinju gledanje filma. Drugi fabularni tok je ostvaren unutar prvog, on prati radnju filma koji okupljena publika napregnuto gleda u bioskopu, čini celinu za sebe i predstavlja parodiju na akcione filmove o Džejmsu Bondu, gde dobro pobeđuje zlo, a glavni junaci se bore protiv loših momaka, upadajući u neprilike i bežeći iz istih, u uzbudljivim scenama potera na snegu (na skijama, bordovima, motornim sankama), na vodi (skijama, gliserima), u vazduhu (helikopter) i na ulicama Beograda.
"Prvim delom filma nameravamo da biranim kadrovima predstavimo i promovišemo lepote Srbije i njenog glavnog grada na najlepši mogući način, kao i ljude koji su uspešni u svojim profesijama, i na taj način mladima ukažemo na vrednosti koje bi trebalo ceniti, dok bi drugi deo filma jednostavno težio što većem broju akcionih scena potere u kojima hronološki i geografski udaljeni likovi iznova aktuelizuju večitu priču o univerzalnosti i svevremenskom karakteru borbe dobra i zla. Takođe, želeli smo da napravimo film koji bi izlazio iz klišea svakodnevnih serijica i naručenih filmića i koji bi na pravi način reprezentovao duh Beograda i način humora koji je nestao", rekao je reditelj filma Ilija Stojimirović.
Samo deo autorske ekipe čine reditelj filma Ilija Stojimirović (dipl.saobr. inž.), glavni glumac Boško Milosavljević (prof. svetske književnosti) i Dušan Petković (direktor fotografije). Trojica autora su već dobijali nagrade za filmove kratkog metra u različitim kategorijama, među kojima su najpoznatiji “Povratak Fistmena” i “Udarac osvete”, ali su se odlučili za druge profesije po završetku školovanja. Producentska kuća koja stoji iza filma je "Emote productions", koja pored velikog broja reklama potpisuje i film "Beogradski fantom".












Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Džejms Bond

Najnovije vesti