Isidora Bjelica: Tužba protiv bivšeg poslodavca

Isidora Bjelica: Tužba protiv bivšeg poslodavca

Autor: | 28/02/2013

0


Književnica Isidora Bjelica povukla je svoju emisiju “Ljubavna doktorka” i tužila televiziju “Hepi” zbog diskriminacije i mobinga od strane rukovodstva ove televizije.
Bjelica je prosledila medijima mejl koji je primila od direktorke “Hepi” televizije Aleksandre Krstić, u kome je izneto niz uvreda na račun njenih gostiju i publike, koji se nazivaju homoseksualcima i “nenormalnima”, a posebne napomene vlasnika ove TV stanice Predraga Rankovića Peconija napisane su velikim slovima crvenom bojom.

Reditelj Robert Petrović poslao je mejl direktorki TV “Hepi” Aleksandri Krstić i vlasniku Predragu Rankoviću Peconiju u kojem su iznete kritike na račun same emisije, teme, publike, gostiju i samog vođenja programa. Prema njegovom mišljenju, najveći problem je to što emisija nema dovoljnu gledanost i što publika nije “normalna”.

sugerisao je reditelj, uz odobravanje vlasnika (velikim slovima), i dodao:

- izneo je reditelj emisije “Ljubavna doktorka” u pismu.

Dopis je trebalo da bude plan za korigovanje emisije, kako bi se popravila gledanost, međutim, kritika uredništva, prema mišljenju Isidore, nije bila na mestu.

"Ja sam već sastavila pismo sa svojim advokatom i tužila 'Hepi' televiziju za mobing i diskriminaciju, jer je ovo stvarno nečuveno! Čula sam se sa direktorkom Aleksandrom, kako bismo rešili stvar i ponudila sam joj dva rešenja, međutim, oni su odbili jer misle da su svemoćni tajkuni", izjavila je Isidora za Telegraf.

Spisateljica je na svom Tviter profilu dobila brojnu podršku fanova kao reakciju na ovo što se desilo.
"Oduševljena sam ovolikom podrškom, stvarno nisam očekivala ovoliki broj pozitivnih komentara", kaže Isidora.

Pogledajte šta piše u ostatku mejla u kome se spominju i voditeljka Sanja Marinković, Zorica Brunclik, zatim Nikolina Pišek i Tanja Vojtehovski:


Sa druge strane, u saopštenju TV “Hepi” se, između ostalog, navodi da je reditelj želeo da Bjelici ukaže na njene propuste kako bi se povećala gledanost, kao i da nikome nije bila namera diskriminacija, šovinizam ili vređanje.

"Potpuno je jasan razlog zašto je reditelj naše televizije uputio interni mejl direktoru televizije, ukazujući na izvesne nedostatke tokom snimanja emisije 'Ljubavna doktorka', s ciljem da, ukoliko želimo veću gledanost, bolji status emisije, propuste treba ispraviti. Reditelj je ukazao na nedostatke emisije i propuste koje je napravila Isidora Bjelica, i to samo s jednim ciljem – da gledanost, koja je bila loša, bude bolja i da se prema svojim gledaocima odnosimo s poštovanjem", piše u saopštenju.

"Ostaje nejasno zašto bi autor emisije na televiziji, na kojoj u udarnom terminu dobija priliku da pokaže svoju kreativnost, izvukao interni mejl i prosledio ga medijima. Neformalna i interna komunikacija među zaposlenima, ponekad, može da iznedri neke rečenice, koje nehotice povrede, ali nikom nije namera niti vređanje, niti diskriminacija, niti šovinizam. Ponajmanje mobing", zaključuje se u saopštenju TV “Hepi”.

izvor: Telegraf.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: isidora bjelica