Emir Kusturica nije više direktor "Mokre Gore"

Emir Kusturica nije više direktor "Mokre Gore"

Autor: | 28/02/2013

0


Direktor "Mokre Gore" Emir Kusturica podneo je juče neopozivu ostavku na to mesto. Kako je navedno u njegovom saopštenju, on je to učinio nakon što je DRI podneo prekršajnu prijavu protiv njega zbog nenamenskog trošenja novca u "Mokroj Gori".
- Kako ne želim da učestvujem u javnom životu u kojem su "saobraćajni prekršaji" na stubu srama javnosti, a da se, prethodno, nije ni dokazao prekršaj, niti zloupotreba položaja, niti nenamensko trošenje novca, odlučio sam da ne budem deo takvog javnog života, zbog čega podnosim naopozivu ostavku na funkcije - naveo je Kusturica.
Slavni reditelj je istovremeno podneo ostavku i na mesto predsednika Skijaškog saveza Srbije, a odlučio je i da, kako je rekao, od države ne traži niti prima pomoć za organizaciju Filmskog i muzičkog festivala "Kustendorf". Kusturica je naveo da iz Ministarstva kulture povlači molbu za dodelu sredstava za snimanje igranog filma "Ljubav i rat".
Protiv Kusturice je podneta prekršajna prijava jer je više puta izbegao raspisivanja tendera. Revizor je utvrdio da Kusturica nije evidentirao da je Park Mokra Gora dobio od Bezbednosno-informativne agencije dva teretna automobila. Upravi za javne nabavke nije dostavljao izveštaje o ugovorima niti je redovno popisivao imovinu. U Parku prirode ne postoji ni analitička evidencija nekretnina, postrojenja i opreme, zbog čega revizor nije mogao da utvrdi visinu amortizacija. Utvrđeno je i da je iznos troškova telefona u 2011. bio viši za 761.000 dinara nego što je predviđeno, dok je na reklame potrošeno 558.000 više nego što je planirano.

Izvor: Blic, Puslonline

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti