Nataša Tapušković: Novi poslovni izazovi

Nataša Tapušković: Novi poslovni izazovi

Autor: | 01/03/2013

0


Glumica Nataša Tapušković nedavno je otputovala za Južnu Koreju gde će nastaviti da snima film "The Tenor - Lirico Spinto", za koji je veliki broj scena već urađen u Beogradu. To je priča o čuvenom južnokorejskom umetniku Bae Jae-Chulu, prvom operskom pevaču iz Azije koji je postao stalni član jedne nemačke opere, ali je usled gubitka glasa njegova karijera prekinuta. Reditelj ovog ostvarenja Sang Man Kim odlučio je da našoj priznatoj glumici poveri jednu od najznačajnijih uloga.
- Oni su gledali film Emira Kusturice “Život je čudo“ i mislim da je to bilo presudno da dobiju bolji uvid u moju glumu. Iz jedne agencije su me pozvali, jer su Korejci želeli da me upoznaju i urade kasting. Dugo su gledali naše glumce, istraživali i našli su nas petoro. Posle prvog čitanja već su tačno znali da žele da to budem ja - počinje da priča Nataša o uzbudljivoj saradnji.
Lepa dama veoma je zadovoljna saradnjom sa kolegama iz ove azijske zemlje.
- Članovi ekipe su divni. Pre početka snimanja nisam znala ništa o Koreji, niti sam se sa njima sretala. Vrlo su topli i otvoreni, a, s druge strane, veoma sistematični i disciplinovani. Imaju taj dalekoistočni mentalitet, ali našu otvorenost - otkriva umetnica koja se potrudila da svojim kolegama Korejcima boravak u Beogradu učini što zanimljivijim.
- U slobodno vreme odlazili smo u restorane i družili se. U našoj zemlji smo i proslavili rođendan reditelja Sang Man Kima uz svadbarski kupus i zeljanicu.
Inače, za Natašu je saradnja sa filmadžijama iz Južne Koreje bila dodatni izazov jer je glumila na engleskom i italijanskom jeziku. Iako priča prati život istorijske ličnosti, samo je lik naše uspešne umetnice izmišljen.
- Ovo mi je prvi put da glumim u korejskom filmu i prvi put da glumim na engleskom i italijanskom jeziku. Moj lik je jedini izmišljen, a svi ostali zaista postoje. Bila je potrebna jedna osoba koja bi bila antiteza glavnom junaku koji je svojevrsni heroj. Neko ko će ga “ometati“ u njegovoj borbi za umetnost. Ovo nije samo film rađen po istinitoj priči, ovo je film o umetnosti, o tome kako jednog čoveka život dovede u iskušenje da još više utvrdi svoje umetničko opredeljenje. U filmu moram sve vreme da branim ono što je u umetnosti najprivlačnije, a to su slava i moć. Igram jednu preambicioznu osobu koja "gazi preko leševa" - iskrena je Nataša Tapušković.
Osim nje u ovom ostvarenju igraju i Svetozar Cvetković, Dragan Mićanović i Danijela Vranješ. Ipak, kako su njihove uloge znatno manje, samo će ona nastaviti rad u Južnoj Koreji.
- Veoma sam uzbuđena zbog odlaska u tu azijsku zemlju. Kolege su mi mnogo pričale i zato je moja želja da vidim taj deo sveta postala veća. Tamo ću ostati dve nedelje i sigurna sam da ćemo nastaviti divnu saradnju koju smo ovde započeli. Slobodno vreme ću iskoristiti da obiđem neke istorijske znamenitosti i upoznam se sa kulturom i narodom Južne Koreje - iskrena je talentovana umetnica koja će prve utiske sa ovog putovanja podeliti sa suprugom Vukom i kćerkama Đurđom i Danom, koje će joj najviše nedostajati.
Inače, film "The Tenor - Lirico Spinto" naredne godine premijerno će biti prikazan na Filmskom festivalu u Veneciji.

Tekst: Life Content, Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin