Nina Badrić: U Beogradu volim dobru hranu i prijatne ljude

Nina Badrić: U Beogradu volim dobru hranu i prijatne ljude

Autor: | 06/03/2013

0


Nina Badrić, jedan od najboljih vokala na ovim prostorima, fanovima u Srbiji prirediće 8. marta noć za pamćenje. Ljubitelji dobre muzike u jednom beogradskom klubu uživaće u njenim hitovima “Ja za ljubav neću moliti“, "Takvi kao ti", "Čarobno jutro", ali i u pesama sa albuma "Nebo", među kojima se ovih dana najviše sluša balada "Sanjam da smo skupa mi".
Pored činjenice da poseduje sjajan glas, Ninu mnogi smatraju najkompletnijom pevačicom današnjice. Okušala se u gotovo svim žanrovima, od pop muzike, bluza, rokenrola, do džeza, i u svakom od njih ostavljala pečat prepoznatljive i snažne interpretacije.
S obožavaocima svakodnevno komunicira i na društvenoj mreži Tviter, u koju se, kako kaže, zaljubila na prvi "tvit". Pripreme za beogradski nastup uveliko su u toku, a Nina pred ponovni dolazak u Beograd otkriva šta su joj prve asocijacije na srpsku prestonicu:
- Dobra klopa i prijatni ljudi. Dugo se s drugaricama dogovaram da dođemo u provod, ali nažalost, nikako to da realizujemo. Poslednjih godina veoma često, i poslovno i privatno, svraćam u Beograd. Osim što je važan za karijeru svakog umetnika i što važi za mesto dobrog provoda, to je i sjajan grad za gurmane poput mene. Gde god se okrenem, na svakom koraku mogu naći nešto što volim, od nacionalne hrane do raznih svetskih specijaliteta. Mislim da u Beogradu trenutno ne postoji restoran koji je dobar a da u njemu nisam bila.

Koga od muzičara sa savremene srpske scene posebno cenite?
- Sviđa mi se ono što rade Željko Joksimović, Sergej Ćetković, sestre Kovač, ali i hip-hop bendovi. Oni imaju najoriginalnije spotove, a muzička produkcija je sjajna. Takođe, ne mogu a da ne pomenem fantastičnog Balaševića i njegove pesme koje su prava mala škola života.

Kako gledate na turbo-folk koji u Zagrebu ima sve više konzumenata?

- Eto, sve se okrenulo! Kod nas je folk u većini klubova postao pravi hit, a kod vas pop muzika vlada top-listama. Kao u pesmi Halida Bešlića 'Ko bi reko čuda da se dese'. U Zagrebu su folkoteke 'in' mesta, u njima ima najviše ljudi, i to je činjenica. Lično ne volim tu vrstu muzike i ne izlazim na takva mesta, ali ko voli nek’ izvoli. Poštujem prave i rasne pevače kao što su Haris Džinović, Halid Bešlić... Sa druge strane, nikako ne mogu da sažvaćem stupidne tekstove kojih u folk muzici ima na bacanje. Tačnije, kad čujem takve pesme, odvalim se od smeha jer pokušavam sebe da zamislim dok pevam 'Moj mali nema prednjih zubi, kad me ljubi, jezikom me ubi'! Joj, majko! Ma, nek’ ljudi slušaju šta žele i šta im se sviđa.

Izvor: Opera-17

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: nina badrić