"Depeche Mode": Iznenađeni smo koliko trajemo

"Depeche Mode": Iznenađeni smo koliko trajemo

Autor: | 15/03/2013

0

Članovi britanske sintpop grupe "Depeche Mode", koja upravo kreće na turneju povodom svog 13 albuma, kažu da su potpuno iznenađeni dugovečnošću benda osnovanog početkom osamdesetih godina. Pevač Dejv Gan, gitarista i klavijaturista Martin Gor i klavijaturista Endi Flečer obeležiće četiri decenije rada albumom "Delta Machine" koji se u prodaji očekuje 26. marta.
- Uvek smo bili pesimisti i nikada nismo gledali mnogo unapred - rekao je Gor.
Bend je prodao više od 100 miliona ploča širom sveta od debi albuma "Speak & Spell" 1981. godine, pre svega zahvaljujući hitovima "People are People" i "Personal Jesus". Jedinstveni zvuk i tumorni stihovi učinili su ovu grupu jednom od najvećih zvezda britanskog njuvejva. Naslov novog albuma "Delta Machine" odražava kontradiktorne muzičke ukuse članova grupe, od delta bluza do sintizajzera.
- Smatramo da je naša muzika mešavina organskog i neorganskog - rekao je Gor.
"Depeche Mode" na svoju 17. turneju kreće 7. maja koncertom u Tel Avivu, a u Beograd stižu 19. maja. Gor, koji je najveći deo protekle tri decenije proveo na putu i koji je pre sedam godina prestao da pije kaže da sada drugačije gleda na turneje.
- Uživao sam u poslednjoj turneji jer je to bila prva na kojoj sam bio dovoljno lucidan da vidim sve i uživam u koncertima i gradovima. Zbog toga se radujem novoj - rekao je on. Inače, Gan je bivši zavisnik od heroina, zbog čega je 1995. godine pokušao samoubistvo, a godinu dana kasnije umalo nije umro od predoziranja. Već dve godine, pevač je "čist".
- Život mi je progresivno krenuo na bolje. Osećam da učestvujem u životu na poptuno drugačiji način - rekao je Gan.

Izvor: Novosti

Foto: Sipa

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti