Šaban Šaulić: Goca je najbitnija osoba u mom životu i karijeri

Šaban Šaulić: Goca je najbitnija osoba u mom životu i karijeri

Autor: | 20/03/2013

0


Šaban Šaulić je lani, tek posle 40 godina karijere, napravio svoj prvi solistički koncert. I to ne jedan, nego dva. Kad je uvideo koliko ga je publika željna, kralj narodne muzike odlučio je da ponovi taj doživljaj i obraduje svoje fanove sa još dva vezana koncerta, koje je zakazao za 26. i 27. mart u Sava centru.
- Pre godinu i po dana bilo je mnogo onih koji su danima dolazili po karte za moje koncerte i nakon što su već sve bile prodate. Zato sam u dogovoru s porodicom i menadžerom odlučio da za sve njih i ove godine organizujem jedan nastup. Moja želja bila je da to bude samo jedan koncert. Ipak, zbog ogromnog interesovanja, odlučili smo da opet pevam dva dana zaredom, ali na tome ću se zaustaviti.

I dalje mislite da Arena nije ambijent za vas?
- Nije poenta u broju ljudi koji staju na neko mesto, nego u doživljaju koji želite da pružite publici. Ja ne letim po sceni, ne bljujem vatru niti gutam noževe. Meni je najbitnije da ton bude odličan i da svako ko dođe može dobro da me čuje i vidi, a za to je Sava centar najbolji.

Prošli put ste imali koncerte u isto vreme kad i Dino Merlin. Čini mi se da se više pričalo o vama, iako je on čak tri puta napunio Arenu!

- Znam da se o mojim koncertima dosta govorilo, a da li više ili manje nego o Dinovim, na to nisam obratio pažnju. Ako je tako, drago mi je. Moguće je da je razlog tome i taj što su njega uspeli da čuju svi oni koji su to želeli, dok mnogo onih koji mene vole nije uspelo da dođe do karte, pa se prepričavalo kako je bilo. A možda sam prosto i ostavio bolji utisak, ne znam.

Sada se oživljavaju priče iz mladosti pevača, da li i vi imate burnih uspomena iz tog perioda?
- Naravno da ih imam, ali one su mahom vezane za društvo i kafanu. Nekada sam bio boem, ali sa godinama sam sve manje pio, a sve više išao na pecanje, tako da danas vreme uglavnom provodim u svojoj vikendici u Krčedinu.

Priča se i o ljubavnih aferama na tim turnejama, sećate li se vi neke?
- Ne znam šta su drugi radili, ali ja ću vam ovako odgovoriti - sve što sam mogao da izbegnem, izbegao sam.

Da li neka poznata dama može da „povampiri“ doživljaj koji je imala s vama?

- Moja Goca i ja smo zajedno 38 godina i imamo odnos pun ljubavi i međusobnog poštovanja. Ona nije samo moj životni saputnik već i najbitnija osoba u mom životu i karijeri. A što se tiče doživljaja iz prošlosti, siguran sam da mi se nije desilo ništa čega bih se danas stideo.

Da li priželjkujete još unuka?
- Da se ja pitam, sve troje moje dece bilo bi u braku i imalo više dece. Ali oni imaju svoje planove i ja se u to odavno ne mešam. Odrasle su i zrele osobe i znaju šta je za njih najbolje. Meni samo ostaje da se nadam da ću uskoro, pored Luke, imati još unučića.

Volite da istaknete da najviše slobodnog vremena provodite na pecanju, da li zaista ne možete bez štapa i udice?
- Ne mogu. To je kao virus koji ti uđe u krv. Kad duže vreme ne pecam, počinje da me hvata nervoza. Evo sad je, recimo, period koji nije dobar za pecanje, a i zbog obaveza oko koncerta nemam vremena da odem u Krčedin, i već se sav tresem! Ali čim prođu koncerti 26. i 27. marta, ja se pakujem i idem u svoju oazu da se posvetim ribolovu.

Izvor: Kurir

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin