Željko Samardžić: Prihod od koncerta u humanitarne svrhe

Željko Samardžić: Prihod od koncerta u humanitarne svrhe

Autor: | 21/03/2013

0

Popularni pevač Željko Samardžić donirao je danas pet CTG aparata porodilištu Ginekološko akušerske klinike Narodni front. Novac za nabavku aparata prikupljen je odvajanjem dela prihoda od ulaznica za osmomartovski koncert poznatog pevača. CTG aparati koriste se za nadgledanje rada bebinog srca u poznoj trudnoći i prilikom porođaja, i od nemerljivog su značaja za pravovremeno utvrđivanje i otklanjanje rizika po bebino zdravlje.
- U ovu donaciju utkano je mnogo ljubavi svih onih koji su te večeri bili sa mnom u na koncertu u Areni. Svi zajedno, želeli smo da doprinesemo bici u kojoj je ljubav najvažnije oružje, a to je bitka za sve bebe naše zemlje - izjavio je Željko nakon svečanog uručenja aparata.
U ime porodilišta Narodni front, na donaciji se zahvalila načelnica prof. dr Snežana Rakić.
- Uzevši u obzir da je ovo jedno od najvećih porodilišta u zemlji, jasno je koliko nam je ova donacija značajna. Nadam se da će primer gospodina Samardžića motivisati i druge javne ličnosti da iskažu svoju humanost na ovakav način, jer prostora za to, u smislu potreba ovog i drugih porodilišta u zemlji, ima i više nego dovoljno.
- Željkova odluka da se uključi u akciju doniranjem prihoda sa Osmomartovskog koncerta ima jednu sasvim specifičnu težinu, jer je i simbolika veoma snažna. Kao što znamo, Osmi mart je praznik ljubavi, praznik srca, a pomoću ovih aparata čujemo upravo to - prve otkucaje bebinog srca - izjavio je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92.
Bitka za porodilišta je akcija Fonda B92 čiji je cilj opremanje svih porodilišta u Srbiji opremom neophodnom za pružanje adekvatne zdravstvene nege novorođenim bebama. U dosadašnjem toku akcije prikupljeno je više od 1,4 miliona evra, a kompletno je opremljeno sedam porodilišta u Srbiji.

Izvor: Story

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin