Goran Bregović: Spektakularan koncert u Melburnu

Goran Bregović: Spektakularan koncert u Melburnu

Autor: | 22/03/2013

0

Puna dvorana Hamer Hola melburnskog Art Centra dočekala je prošlog utorka najveći balkanski muzički bend Gorana Bregovića i njegov "Orkestar za svadbe i sahrane". Puna tri sata publika u Melburnu, je uživala u spektakularnom koncertu umetnika, čija je muzika odavno prevazišla granice. Bilo da su sedeli na svojim sedištima u koncertnoj dvorani Hamer Hol ili kao većina, koja nije odolela emocijama, pa je veći deo koncerta dočekala na nogama uz igru i pesmu popularnog izvođača, sigurno je to da je većina posetilaca svojim kućama otišla puna pozitivnih emocija. Tokom tri sata predivne muzike, publika je mogla da čuje deo onoga zbog čega je "Bijelo dugme" postalo pravi balkanski brend, delove filmske muzike koju je Bregović komponovao za Emira Kusturicu, ali i muzičkog opusa nastalog tokom saradnje sa svetskim zvezdama iz sveta muzike, filma, i pozorišnih projekata.
- Predivna je atmosfera, oduševljena sam. Nisam ni primetila da je koncert trajao skoro tri sata. Mislila sam da je tek počeo, a on se već završio. Veoma raznovrsna muzika - rekla je jedna od posetilaca Slavica Vajagić.
- Mogao je koncert da potraje još tri puta duže, samo da je noć bila još duža. Kao i kod drugih, prvo je proradilo srce, pa su onda proradile noge koje više nije mogao niko da zaustavi. Retko mogu da se vide ovakvi koncerti, kamo sreće kada bi mogli da budu češći - rekli su Gordana i Dragan Turčić.
Oduševljenje nije skrivala ni Vera Petković koja je bila u društvu prijateljica Vasilke Đorić i Kejt Lendi.
- Ovo stvarno treba da se doživi, samo Goran Bregović može da priredi ovakvu atmosferu. Ovo je treći put da dolazimo na Goranove koncerte u Melburnu i ni jedan do sada nismo propustili - izjavila je ona.
Prvi put koncert su gledale Lisinda Mejson i Iva Klajen, koje su ulaznice za Bregovićev koncert dobile u nagradnoj igri koju je organizovao Art Centar.
- Zaista smo uživale na koncertu, nikada nismo imale priliku da slušamo muziku Gorana Bregovića. Sve se desilo slučajno, kada smo pobedile u nagradnoj igri. Često dolazimo u salu Art centra, u kojoj se najčešće održavaju koncerti klasične muzike i opere. Iskreno, bile smo iznenađene atmosferom večeras - rekla je Lisinda Mejson.
- Moram da priznam da je ovo do sada bila najlepša atmosfera koju smo videle u ovoj dvorani. Muzika je bila živa, zabavljale smo se. Iznenadile smo se kada su ljudi počeli da ustaju sa svojih sedišta i igraju po sali, a onda smo se i mi pridružile - dodala je Iva Klajen.
Koncertu je prisustvovao i veći broj članova makedonske zajednice.
- Neverovatan koncert, fantastično, bićemo pod utiskom cele nedelje, nemamo reči za Gorana Bregovića. Na početku su svi sedeli smireno, atmosfera se polako zagrevala, i onda je eksplodiralo, svi su bili na nogama. Mi smo se probile pored same pozornice i tu smo bile do kraja - rekla nam je Mimi Valeska.
Posle izuzetne dobrodošlice u utorak, Brega i njegov orkestar održali su još jedan koncert i u sredu uveče.

Izvor: Vesti-online

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin