Jovica Jovičić: Svetski poznati kuvar u "Paklenoj kuhinji"

Jovica Jovičić: Svetski poznati kuvar u "Paklenoj kuhinji"

Autor: | 05/04/2013

0

Omiljena emisija svih ljubitelja dobre hrane, ali i urednih i čistih restorana, "Paklena kuhinja" sredinom aprila ponovo stiže na Prvu TV. Nova sezona donosi nam i brojna osveženja te ćemo u predstojećim paklenim epizodama gledati novog kuvara.
Ovog puta, varjača će biti u rukama srpskog gastronoma svetskog glasa Jovice Jovičića, osvajača mnogih zlatnih medalja i kapitena srpskog kulinarskog tima na brojnim takmičenjima, koji će se pobrinuti da svoje bogato iskustvo i tajne zanata prenese na srpske restorane. Ugostiteljski objekti koji budu potražili pomoć ovog vrhunskog eksperta, moraće da ispune njegove visoke standarde i svoju kuhinju dovedu u savršen red.
- Nisam prvi put pred kamerama, snimao sam i ranije, ali ovo je totalno drugačije, dosta prefinjenije sa mnogo detalja. Poziv za "Paklenu kuhinju" me je malo iznenadio, ali više me je oduševilo to kako smo uspeli da se savršeno uklopimo i organizujemo oko snimanja pošto imam zaista mnogo obaveza u restoranu - kaže novi kuvar, u čijem jelu su uživale i mnoge holivudske zvezde.
Njegov autoritet i rešenost da se mnoge stvari promene sigurno neće uvek imati dobar prijem kod kuvara i kelnera. Jovica će imati mnoge izazove, a pre svega da prevaziđe paklene situacije sa zaposlenima restorana zbog promena koje će biti neminovne. Ovaj kuvar neće imati milosti za propuste, nemarnost i nepoštavanje gostiju, a ugostitelji će morati da se pomuče i potrude kako bi svi zajedno uspešno završili misiju i stvorili idealno mesto za uživanje.
Na pitanje da li će biti oštriji od kolege Saše Mišića, Jovica kaže:
- Paklenu kuhinju živim od 1987. godine. Ozbiljno se bavim konsaltingom restorana od 2005. tako da ono što publika gleda na televiziji, predstavlja sastavni deo posla kojim se bavim.
Jovica je sasvim slučajno ušao u svet gastronomije. Išao je u trgovačku školu koja se nalazila blizu čuvenog restorana "Pod lipom" u kojem je njegov otac radio kao konobar. Tu se preko leta zapošljava i kod čika Duleta pronalazi skrovište pod šerpama i tiganjima. Kao svaki zaljubljenik u svoj posao, Jovica kreće u otkrivanje svih tajni kulinarskog sveta. Nakon šest meseci sticanja prakse u jednom porodičnom restoranu u Milanu, vraća se u Beograd i počinje da radi u jednom čuvenom restoranu. Koristi svaku šansu za usavršavanje u Moskvi, Atini i Italiji, a svoje bogato međunarodno iskustvo nesebično je stavljao u službu domaćih ugostiteljskih objekata.
U Jovicinim specijalitetima su uživale i zvezde poput Denisa Kvejda, Nastasje Kinski i Žan-Marka Bara. Živeo je u Milanu i Moskvi, a 2000. godine je, recimo, spremao hranu za Vladimira Putina, u to vreme premijera Rusije, koji je ugostio prijatelje na privatnoj zabavi u svojoj vikendici.

Izvor: Novosti, Kurir

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: paklena kuhinja

Najnovije vesti