Vasil Hadžimanov komponuje muziku za "Otvorena vrata"

Vasil Hadžimanov komponuje muziku za "Otvorena vrata"

Autor: | 12/04/2013

0

Junaci kultne serije "Otvorena vrata", koju je pisalo 13 scenarista i režiralo sedam reditelja, posle 18 godina vraćaju se na TV ekrane 22. aprila u novoj sezoni na Prvoj TV. Muziku za komediju koja prikazuje život savremene građanske porodice u Beogradu, radi majstor za note Vasil Hadžimanov, kompozitor, klavijaturista i aranžer, koji se školovao na prestižnom američkom univerzitetu Berkli. Na pitanje kako je došlo do saradnje, Hadžimanov za "Novosti" kaže:
- Prepoznatljivu špicu za seriju radio je Bajaga, a ostatak muzike za prvu sezonu Dragan Ilić. Ovoga puta titula kompozitora pripala je meni, ponajviše zahvaljujući jednom od reditelja Raši Andriću i producentu Bojani Maljević. Oboje su moji dugogodišnji prijatelji i saradnici. Komponovao sam muziku za Rašin film "Kad porastem biću Kengur", i za Bojanin "Sestre" koji se bavi trgovinom ljudima, tako da oni znaju s kim imaju posla. Inače, Bajagina muzika ostaje kao zaštitna numera u nastavku serije.
Talentovani džez muzičar otkriva da nije pratio seriju kada se prvi put prikazivala 1994. godine, zato što je bio u Americi, ali je kasnije gledao reprize i svidelo mu se. Prvi put je muziku za seriju komponovao 2005. zajedno sa producentom Željkom Veljkovićem. Reč je o "Košarkašima" Dejana Zečevića, a posle toga snimili su mnogobrojne reklame. Vasil ističe da voli da se bavi muzikom u najrazličitijim oblicima, te mu je bilo zadovoljstvo da prihvati poziv za "Otvorena vrata", pogotovo što do sada nikada nije komponovao za klasičnu komediju:
- "Kengur" nije samo komedija, već i drama, a ovo sada je čista komedija, što mi je posebno interesantno. Kad snimam album sa svojim bendom, onda sam sam svoj majstor, a ovde zavisiš od reditelja, scenarija, glumaca i producenata. Kao glumca me nećete gledati u seriji, mada je bilo reči o tome, ali ćete videti mog kuma i perkusionistu Bojana Ivkovića.
U novoj sezoni "Otvorenih vrata", posle 18 godina videćemo ponovo na okupu iskusnu glumačku ekipu koju čine Vesna Trivalić, Nikola Đuričko, Zoran Cvijanović, Bogdan Diklić, Milan Gutović, Bojana Maljević i Sofija Jović. U novim epizodama pojaviće se i novi glumci među kojima su Anica Dobra, Gordan Kičić, Milena Pavlović, Ana Maljević, Ljubomir Bandović, Nađa Sekulić, Teodora Jelisavčić i mnogi drugi.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti