Podmlađivanje lica i kože na potpuno prirodan način

Podmlađivanje lica i kože na potpuno prirodan način

Autor: | 25/04/2013

0

Da li ste znali da možete podmaditi vaše lice i kožu na potpuno prirodan način, bez upotrebe skalpela, hirurških aparata ili pak botoksa? Predstavićemo vam revolucionarnu metodu na polju estetske i plastične hirurgije.

 

U pitanju je plazma obogaćena trombocitima ( PRP- platelets-rich plasma) koja se u svetu koristi od 2006. godine. Ukoliko ste osoba koja želi osetan napredak po pitanju teksture i tonusa kože, sa minimalnim potrebnim vremenom za oporavak onda je ova metoda pravi izbor jer pruža zapanjujuće rezultate.

Naime, trombociti koji su sastavni deo naše krvi sastoje se iz velikog broja fakora rasta ( PDGF). Pomenuti faktori, utiču na proliferaciju fibroblasta i keratinocita čija je glavna uloga u proizvodnji kolagena i keratina. Kolagen ima uticaj kada su u pitanju korekcije vidljivih efekata boranja.

Podmlađivanje lica i kože pomoću PRP-a nije isto što i face lifting. PRP rezulitra poboljšanjem izgleda određene regije kod koje je usled starenja došlo do gubitka volumena. Prvi rezultati ove metode vidljivi su u toku prve 3 sedmice, a najveći odražaj primećuje se u narednih 8 nedelja. Rezultati dobijeni nakon upotrebe ovog tretmana, održavaju se naredno dve godine.

Kada je reč o regijama, delovima tela koje podlažu tretmanu, one obuhvataju lice, obraz, kao i bore u predelu očiju i bore smejalice. Takođe, regije koje se mogu tretirati su i šake, dekolte, vrat i dr.

Tretman traje u intervalu od 60 do 90 minuta. Pre svega zavisi od broja regija koje su obuhvaćene tretmanom odnosno od težine slučaja. Optimalni rezultati zahtevaju upotrebu tretmana od 3-6 puta na svakih četiri do šest nedelja.

Pre nego što pacijent pristupi tretmanu, potrebno je sprovesti temeljan pregled od strane plastično hirurga. Hirurg će na osnovu analize kože zaključiti i saopšiti pacijentu u kojoj fazi starenja se njegova koža nalazi. Na osnovu pomenute analize, pacijetnu će biti predložen optimalan tretman sa najboljim i razumnim rezultatima.

Nakon toga, pacijnet pristupa čišćenju regije koja će biti tretirana. Na očišćenu regiju se potom nanosi anestetička krema koja za cilj ima da pacijentu pruži osećaj komfora tokom tretmana. Ukoliko se pak, pacijent odluči za tretman više regija, neophodno je je sprovesti blokadu nerava. Nakon što je opisani proces sproveden, pristupa se vađenju krvi iz ruke pacijenta. Dobijena krv se obrađuje u okviru laboratorije i PRP koja je na taj način dobijena se potom injektira u regije koje se tretiraju.

Proces oporavka je veoma brz i lak. Pacijent se odmah nakon tretmana vraća redovnim aktivnostima, ali uz obaveznu zaštitu regije, koja je tretirana ,od sunčeve svetlosti. Postoji mogućnost da se nakon tretmana zadrže modrice I crvenilo, ali se nakon sedam dana povlače. U tom periodu ih je moguće sakriti šminkom.

 Ova metoda je potpuno sigurna i bezbedna po zdravlje pacijenta. Većina pacijenata se plaši određenih alergijskih reakcija, ali za tim nema potrebe. Obzirom da se plazma dobija direktno iz krvi pacijenta, ne postoji takva mogućnost. Pored navedenog, plazma se sastoji i od koncentrovanih belih krvnih zrnaca, ćelija zaduženih za odbranu od strane infekcija.

 Opisana metoda je zabranjena svim osobama koje imaju aktivnu infekciju kože, akne, kožne bolesti, karcinom, osobe koje primaju hemoterapiju, osobe koje imaju teške metaboličke u sistemske bolesti i dr.

Potrebno je naglasiti da metoda PRP podmlađivanja kože, nije pokrivena zdravstvenim osiguranjem, baš kao što je  slučaj sa ostalim intervencijama na polju estetske i plastične hirurgije.

Izvor: kodren.com

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi:

Najnovije vesti