Slobodan Trkulja: Objavio novi album

Slobodan Trkulja: Objavio novi album

Autor: | 26/04/2013

0

"Kraljevstvo Balkanopolis" ili "Kingdom of Balkanopolis" novi je album Slobodana Trkulje i remek delo moderne srpske tradicije, gde se boja Trkuljinog izuzetnog glasa, srpskih gajdi, frule, kavala i vizantijskog pojanja sreće sa simfonijskim i rok zvukom britanske muzičke scene.
Kraljevstvo Balkanopolis sniman je u 4 zemlje na 2 kontinenta i predstavlja Srbiju na potpuno nov način. Album je produciran u "Real World Studios" Pitera Gabrijela u Engleskoj. Na albumu su radili vrhunski engleski i američki producenti, dobitnici prestižnih Gremi nagrada.. Pored Trkulje i srpskih muzičara učestvuju i poznati britanski muzičari Dejvid Rouds, Džon Giblin i Toni Levin poznati po saradnji sa svetskim zvezdama kao što su Pol Makartni, Džon Lenon, Eni Lenoks, Piter Gabriel, Fil Kolins...
Za orkestarske deonice je bio zadužen "Metropole Orchestra" iz Holandije, dobitnik Gremi nagrade, koji je sarađivao i sa umetnicima kao što su Andrea Bočeli, Frenk Sinatra, Areta Frenklin i drugi.
Specijalni gosti na albumu su vizantijski pojci, monasi manastira Kovilj, što predstavlja izvestan presedan. Ričard Evans, britanski producent, bio je oduševljen izuzetnom akustikom crkve koviljskog manastira i u njoj je snimio Trkuljin vokal i sve druge vokale na albumu.
Postprodukcija albuma je radjena u "Gateway Mastering Studios" u Americi, mestu gde i sve svetske zvezde kao Bijonse, Džon Bon Jovi, Rolingstonsi i "Coldplay" masteruju svoje albume.
Muzika sa albuma Kraljevstvo Balkanopolis će biti korišćena kao osnova za veliki šou koji Trkulja priprema u saradnji sa svetskim televizijskim magnatom, vlasnikom firme "Alfacam". Alfacam je snimao i prenosio Olimpijske igre u Pekingu, Londonu, inaguraciju Putina i Medvedeva, koncerte Rolingstonsa, Robija Vilijamsa i drugih.
Trkuljin spektakularni šou će imati premijeru u okviru kandidature Novog sada za evropsku prestonicu kulture 2020. i biće emitovan u preko 40 zemalja širom sveta.

Izvor: Story

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti