Saša Ćurčić: Potresna ispovest nekadašnjeg fudbalera

Saša Ćurčić: Potresna ispovest nekadašnjeg fudbalera

Autor: | 08/05/2013

0

Kada je završio u Londonu u centru za nezaposlene, nekadašnjem veoma uspešnom fudbaleru Saši Ćurčiću postalo je jasno da je dotakao "dno". Sada, 18 godina kasnije, u intervjuu za britanski "Sun" on otkriva da mu je fudbal spasio život.
Kada se 1995. godine pojavio na fudbalskoj sceni u Boltonu, Saša je važio za jednog od najboljih fudbalera iz Srbije. Transfer od četiri miliona dolara u Aston Vilu, na neki način je upropastio Ćurčića, jer, kako kaže, nije umeo da barata sa novcem. Narednih nekoliko godina, Saša je sve izgubio... Poslednjih nekoliko godina posvetio se treniranju mladih nada.
- Moj život se promenio. Nisam mogao više da izdržim. Imao sam dva izbora, da treniram ili da se ubijem - rekao je Saša Ćurćić za "San Sport".
Narednih godina, kako je finansijski propadao, svi su mu okrenuli leđa.
- Moji prijatelji su me zaboravili, čak i moji sa fudbala. Ostali smo samo ja i centar za nezaposlene u Londonu - priča fudbaler.
Izgubio je čak i kuću u Boltonu.
- Izgubio sam kuću i morao sam sve da rasprodam. Bila je to katastrofa. Izgubio sam nekoliko miliona, na noćne izlaske, kola, šoping - priznaje Ćurčić.
On navodi da kada je imao mnogo para, imao je i mnogo prijatelja.
- Kada ste bogati, svako hoće da se druži sa vama. A onda se sve promeni. Nema više nikog. Ovo je za mene bila velika životna škola. Kao da sam studirao na Oksfordu i Kembridžu smeru - život.
Saša priznaje da je u svom životu npravio niz grešaka, ali da je vremenom naučio iz njih.
- Bio sam na mračnom mestu, ali sada sam se vratio. Ja ne pripadam noćnim klubovima više... Tada sam samo tražio da se potučem, da pravim nered i haos. Bio sam totalna olupina od svega - kaže on.
Tada se vratio u Srbiju i otišao na pecanje sa svojim ocem.
- Došao sam kod mojih roditelja. Otišao sa ocem na pecanje. Pričali smo, vratio sam se kao nov. Rešio sam da se oporavim i krenem dalje - priča Saša.

Izvor: Blic

Foto: Nenad Miloševć

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: fudbaler ispovest