Majkl Džekson: Nove optužbe za seksualno zlostavljanje

Majkl Džekson: Nove optužbe za seksualno zlostavljanje

Autor: | 09/05/2013

0

Koreograf Vejn Robson (30), koji je bio blizak sa poznatim pevačem Majklom Džeksonom, podneo je zahtev za finansijsku kompenzaciju zbog seksualnog zlostavljanja, te optužio preminulu muzičku zvezdu da ga je zlostavljao tokom sedam godina i da mu je pretio ukoliko to bude otkrio javnosti. Ovaj koreograf, koji je sarađivao sa zvezdama poput Britni Spirs i Džastina Timberlejka, bio je jedan od svedoka na Majklovom suđenju 2005. godine, kada je tvrdio da ga pevač nikada nije napastvovao. Ipak, njegov advokat podneo je 1. maja zahtev za odštetu i nazvao Džeksona monstrumom.
- Prošle godine Vejd je kolabrirao zbog stresa i seksualne traume nakon onoga što mu se dešavalo tokom sedam godina kada je bio dete. On je živeo sa seksualnim predatorom koji mu je ispirao mozak - rekao je advokat Henri Gradštajn.
Robsonov sudski zahtev je zapečaćen i nije dostupan javnosti. On i Majkl upoznali su se kada je Robson imao pet godina, a pevač bio u kasnim dvadesetim. Spojila ih je ljubav prema muzici, te je Vejn nekoliko puta prespavao u njegovoj kući i proveo noć u istom krevetu. Robson je bio jedan od ključnih svedoka na Majklovom suđenju 2005. godine, kada se pevač susreo sa optužbom za seksualno zlostavljanje dece. Sud je odlučio da nije kriv, nakon što je Robson svedočio u Džeksonovu odbranu, tvrdeći da ga pevač nikada nije ni dodirnuo. Slično svedočenje tada je dao i njihov zajednički prijatelj, glumac Makali Kalkin, koji je takođe često provodio večeri na pevačevom ranču.
Tokom poslednjih osam godina, Robson je uspeo da stvori ime u svetu muzičke industrije, i postao jedan od najtraženijih koreografa. Trenutno je angažovan u rijalitiju "So You Think You Can Dance", i radi i sa pevačicom Demi Lovato.

Autor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin