Bowen terapija

Bowen terapija

Autor: | 10/05/2013

0

Ljudsko telo je “najsavršeniji kompjuter” koji postoji. U skladu sa tim i ima mogućnost reparacije za razliku od svega što je čovek izmislio. Na žalost, zbog života kakvim živimo, naš mozak kao centralni deo kompjutera (procesor), je prebukiran, te zbog previše informacija nije u stanju da sagleda zdravstvene probleme koji nisu urgentni za rešavanje.

Ovde na scenu stupa Bowen tehnika. Za razliku od svih do sada poznatih tehnika, ovde se ne radi masaža već se, specifičnim pokretima na telu, mozgu šalje poruka, a onda on reaguje na način koji rezultira „čudesnim samoisceljivanjem“

Koliko god da deluje „smešno“  rezultati su fascinantni.

Dovodi telo u stanje balansa…

Bowen tretman se sastoji od nežnih pokreta na tačno određenim tačkama na telu. Postoje i veoma važne pauze od po nekoliko minuta između niza pokreta, koje su neophodne da bi se telu omogućilo da obradi poruke koje su mu poslate preko sistema neurotransmitera.

Bowen tehnika se zasniva na teoriji da, kada se postigne totalna relaksacija tela, aktivira se unutrašnja sposobnost tela i uma da se vrate u balans i harmoniju.

Bowen tehnika je jedinstven oblik neuromišićnog remodeliranja. Ona deluje ne samo preko nervnog sistema, na strukturnom i mišićnom nivou, već i putem krvotoka i limfnog sistema. Poznata je po tome što ubrzava rehabilitaciju pacijenata, ali popravlja i kompletno unutrašnje stanje organizma.

Ova terapija je novi koncept rada na telu, koji nije preuzet ni iz jedne druge manuelne tehnike:

• dolazi do bolje usklađenosti tela – ali nema manipulacije na zglobovima ili kostima kao kod hiropraktike,

• povređeni ili napeti mišići se rasterećuju i popravlja se limfotok – ali nema istezanja i gnječenja mišića kao kod masaže,

• meridijani brzo uspostavljaju tok – ali rad se ne zasniva na meridijanima, niti liči na akupresuru ili akupunkturu,

• unutrašnje fiziološke promene su česte – ali nije neophodno da se izazivaju emocionalne reakcije kao kod nekih psihosomatskih terapija (reakcija um-telo).

Skoro svi koji su imali Bowen tretman rekli su da se osećaju prijatno i opušteno, i da imaju snažan osećaj lakoće i zadovoljstva.

Bowen tehnika je svuda u svetu pozdravljena od klasične, alternativne i komplementarne medicine, kao najbolja briga za zdravlje!

Ako možete da sebe vizuelizujete kako se “sami isceljujete” onda je Bowen tehnika idealna za vas!!!

Tada je još jedino potrebno da pronađete “svog” Bowen terapeuta i da pomognete svom telu da se vrati u stanje balansa.

Isceljenja od raznih akutnih tegoba je skoro momentalno. (1-3 tretmana)

Kod hroničnih stanja potrebno je malo više angažovanja i terapija…

Najvažnije je da nema kontraindikacija niti  rezultata koji će štetiti vašem organizmu. Bez razlike, tretmani mogu da se rade i na deci i na životinjama tako da “placebo” efekat ne postoji.

 

Izvor: kodren.com / Nactive bellezza con Nataša Marković

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: masaža terapija

Najnovije vesti