Tarik Filipović: Trema pred povratak na scenu

Tarik Filipović: Trema pred povratak na scenu

Autor: | 10/05/2013

0

Tarik Filipović i dalje se oporavlja od povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći, i polako se vraća svojim poslovnim angažmanima. Popularni hrvatski glumac i voditelj nakon tri meseca bolovanja ponovo je u svom matičnom pozorištu "Kerempuh", gde igra u predstavi "Ne igraj na Engleze", a uskoro ga očekuje i svečana dodela diskografskih nagrada Porin, na kojoj mu je poverena uloga voditelja.
- Samo mi, molim vas, nemojte reći da slomim nogu - našalio se Tarik pre predstave "Ne igraj na Engleze". Iako za njega ovo nije bila premijera, nakon što je tri meseca bio odsutan sa pozorišnih dasaka, priznao je da ima tremu pred izlazak na scenu.
- Leti, kada su godišnji odmori, ako nema letnih gaža, takođe mi glumci ne igramo dva, tri meseca. Međutim, i tada razmišljate o predstavama, projektima i svemu što vas očekuje, pripremate se za to. Ali, sada sam prvi put bio u jednom sasvim drugom filmu - objašnjava Tarik.
U saobraćajnojj nesreći koju je doživeo 17. januara, kada je na njega naletio automobil dok je prelazio pešački prelaz U Zagrebu, Filipoviću je slomljena leva potkoljenica i povređeno koleno. Nakon operacije, još 23 dana proveo je u bolnici, a onda je uslijedila rehabilitacija, koja mu je oduzimala svu koncentraciju i energiju. Prvi povratak imao je u kviz "Sve u 7". Kako scenografija kviza podrazumeva da voditelj u studiju sedi, osim uspona uz stepenice drugih problema nije bilo. Međutim, u pozorište, koje ipak zahteva kretanje po sceni, nije mogao tako brzo da se vrati.
- Sada već sasvim dobro mogu da hodam, a i isprobao sam razne poze kako bi mi bilo lakše - kaže Filipović.
Uzbuđenje koje je osetio, kao da je na samom početku karijere, i samog ga je iznenadilo. Nakon gotovo tri i po meseca vratio se prošlog vikenda u "Ne igraj na Engleze", predstavu koja je i dalje bila na repertoaru jer ga je zamenio njegov kolega i dobar prijatelj Rene Bitorajac.
- Super je osjećaj ponovno biti na sceni. Vrlo neobično, možda čak najneobičnije dosad - bili su Tarikovi utisci nakon prvog izvođenja u prošlu subotu.
Od sledeće nedelje na repertoar "Kerempuha" vraća se i "Spektakluk", hit-predstava koju je od premijere 2011. godine videlo više od 75 hiljada ljudi. Ovaj vikend provešće u Rijeci kao voditelj 20. dodele diskografske nagrade Porin.
- Porin je za mene jedna jako lepa priča. Čast mi je da su mi ukazali poverenje i dodelili mi taj angažman. Verujem da će to biti jako zanimljivo iskustvo, posebno jer je plan da cela priredba izgleda decentnije i glamuroznije nego ranije - zaključio je Tarik Filipović.

Autor: Life Content

Izvor: jutarnji.hr

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti