Milan Popović: Nova donacija za "Bitku za porodilišta"

Milan Popović: Nova donacija za "Bitku za porodilišta"

Autor: | 13/05/2013

0

Milan Popović, najveći donator u Bici za porodilišta i drugim akcijama Fonda B92 sa ciljem opremanja zdravstvenih ustanova u Srbiji, uručio je danas nove medicinske sterilizatore Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije i Opštoj bolnici u Pančevu.
Obe bolnice su u nekoliko navrata već opremljene uređajima za čiju je nabavku novac obezbedio gospodin Popović, a vrednost ove donacije je preko 150.000 evra.
- Kada vidite u kom stanju se nalaze naše bolnice, shvatite da ne postoji trenutak u kome možete da kažete - uradio sam dovoljno. Uvek možete još, i uvek je važno da napravite taj dodatni korak - izjavio je Milan Popović prilikom uručenja sterilizatora Urgentnom centru KCS.
Zahvaljujući donaciji Milana Popovića, Klinički centar Srbije ranije je već dobio dva Caleo inkubatora za intezivnu negu novorođenčadi i operacioni mikroskop, koji je uvršten u opremu Klinike za neurohirurgiju.
Zahvaljujući se na novoj donaciji, direktor Urgentnog centra doktor Zlatibor Lončar je izjavio:
- Kroz saradnju sa Fondom B92, u proteklih nekoliko meseci uspeli smo da prikupimo sredstva i nabavimo i instaliramo niz veoma važnih uređaja koji nam pomažu da identifikujemo sepsu, zatim operacione stolove, stubove za laparoskopske operacije itd. Uz to, ovih dana počinju radovi na rekonstrukciji koja će pomoći da se napravi odeljenje za transplantacije. To je veliki pomak kada je reč o kvalitetu usluge u Urgentnom centru i to svakako pomaže i zaposlenima da pruže svoj maksimum.
Dr Milan Milić, direktor pančevačke Opšte bolnice podsetio je da je Milan Popović ranije već pomogao ovoj instituciji donacijom tri inkubatora u akciji "Bitka za bebe“" ali i omogućavanjem nabavke različitih vrsta druge opreme u ukupnoj vrednosti od oko 110.000 evra:
- Neko će reći – da, to je stvarno mnogo novca, i biće u pravu. Ali značaj doprinosa gospodina Popovića zapravo se izražava u životima i zdravlju stotina i hiljada ljudi, i samim tim je neprocenjiv.
Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92, ukazao je na izuzetan značaj ove donacije u kontekstu nedavnih vesti o smrtnim slučajevima u bolnicama koji su izazavani bakterijama:
- Ova dva nova sterilizatora su došla u pravom trenutku i za institucije koje ih danas dobijaju ali i kao poziv da se naše bolnice opskrbe opremom koja će pomoći da sprečimo da pacijenti umesto izlečenja u zdravstvenim insituticijama dobiju neke nove bolesti koje mogu imati i smrtni ishod.

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: milan popović

Pročitajte još