Maja Volk i Goca Tržan: Reakcije povodom hrabrog čina Anđeline Džoli

Maja Volk i Goca Tržan: Reakcije povodom hrabrog čina Anđeline Džoli

Autor: | 15/05/2013

0


Svetska javnost šokirana je vešću o tome da se Anđelina Džoli, jedna od najlepših žena na svetu, nedavno podvrgla dvostrukoj mastektomiji, zahvatu kojim su joj odstranjene obe dojke. U saopštenju medijima, glumica i humanitarka istakla je da je morala da se odluči za ovako drastičan korak jer su lekari ustanovili da postoji veliki rizik da oboli od karcinoma dojke. Navodno, gen koji je odgovoran za rak nasledila je od majke Marselin Bertran koja je u 56. godini umrla od malignog tumora jajnika. Mišljenja o najnovijem bizarnom potezu lepe glumice veoma su podeljena – neki smatraju da je postupila krajnje nepromišljeno i da njenom egzibicionizmu nema kraja, dok je drugi, u koje spada i njen suprug Bred Pit, maksimalno podržavaju.
Kada smo naše poznate ličnosti upitali da li odobravaju ili osuđuju Anđelininu odluku, mnoge od njih uzdržale su se od komentara, ali neke su ipak bile spremne da daju komentar.
- To je hrabar potez jedne jake žene - izjavila je kratko Goca Tržan, koja je i sama nedavno otkrila da su joj na obe dojke otkriveni tumori, dok Maja Volk, koja je zahvaljujući divovskoj borbi uspela da pobedi karcinom, ima sasvim drugačije mišljenje:
- To je zločin, to je vrh nemoći medicine, koja sada kasapi žene zato što je nije u stanju da uradi bilo šta. Apsolutno sam protiv takvih intervencija jer znam da se rak može izlečiti i bez operacije, radijacije i bez hemoterapije. To je horor medicine i farmaceutske industrije. Je l' znate koliko to košta? Takvi 'divni' zahvati donose milione dolara onima koji ih predlažu i izvode! To je zaista zločin, a ona je sirota žrtva neznanja i vere u crkvu medicine. Medicinu zovem crkvom zato što se bazirana na veri, a ne na znanju. To je zaista srednji vek, nemam reči!

Autor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti