Anđelina Džoli glumi svoju majku u filmu o borbi sa rakom

Anđelina Džoli glumi svoju majku u filmu o borbi sa rakom

Autor: | 20/05/2013

0

Holivudska glumica Anđelina Džoli igraće svoju majku, glumicu Maršelin Bertrand koja je 2007. umrla od raka, u filmu koji će producirati kompanija "Plan B" čiji je vlasnik partner Džolijeve, Bred Pit.
Poznata Oskarovka šokirala je svet prošle sedmice kada je otkrila da je, iz straha da bi mogla da dobije rak, odstranila obe dojke.
Poput kćerke, kako prenose britanski mediji, i Maršelin Bertrand je bila posvećena humanitarnim akcijama, uključujući pomaganje žena-izbeglica u Avganistanu i pokretanje organizacije koja se bori protiv ginekoloških kancera. Maršelin Bertrand preminula je od raka jajnika kada je imala 56 godina, a Džolijeva je nedavno rekla da do svoje 40 planira da preventivno ukloni i jajnike i tako poštedi svoju decu (njih šestoro) bola koji je ona pretrpela kada je izgubila majku sa kojom je bila veoma bliska.
Lekari su otkrili da Džolijeva (37), ima genetsku mutaciju zbog koje ima 87 posto šansi da oboli od raka dojke i 50 odsto šansi da dobije rak jajnika. Takva statistika podstakla ju je na preventivne operacije.
Maršelin, koju je u Ilionoisu podigao otac francusko-kanadskog porekla, udala se za glumca Džona Vojta kada je imala 21 godinu. Posle rođenja Džejmsa 1973. i Anđeline 1975. godine, napustila je glumu, a 1976. i Vojta saznavši za njegovu aferu. Bertrandovoj je rak otkriven 1999. godine. Kako prenose tabloidi, jedna od njenih poslednjih želja bila je da se Anđelina Džoli i Bred Pit venčaju.

Izvor: Novosti

Foto: Fame

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još