Đorđe Balašević: Olja brine o svemu, ja samo pevam

Đorđe Balašević: Olja brine o svemu, ja samo pevam

Autor: | 21/05/2013

0


Poslednjih 5.000 ulaznica za koncert Đorđa Balaševića, 24. maja na Kalemegdanu, od danas su u prodaji širom Srbije i regiona, saopštio je organizator, "Avalon produkcija".
Ulaznica za tribine više nema, a i ulaznice za fan pit su skoro rasprodate. Cene ulaznica su 1.990 i 2.590 dinara za prvu i drugu zonu partera i 3.200 dinara za mesta ispred bine.
Produkcijski radovi u velikom parku ispod bedema Beogradske tvrđave u Donjem gradu već su uveliko u toku, a trenutno se gradi bina 44 metra široka i 17 metara visoka.
Bina će biti opremljena velikim video ekranima na krilima kako bi svi posetioci mogli da uživaju u najboljim koncertnim detaljima koje će snimati nekoliko kamera visoke rezolucije.
Na bini će biti postavljena posebna rasveta i scenografija koja prati estetiku "Panonske mornarice", Balaševićevog orkestra koji broji više oko 20 članova među kojima su tamburaši, ritam sekcija, gitara, kontrabas, violina, saksofon i Aleksandar Dujin za klavirom.
Sistem za zvuk, koji se postavlja u parku preko puta Kule Nebojša, marke je "Adamson" i poznat je po kontrolisanom dometu, sofisticiranosti i savršeno se uklapa u veoma zahtevnu akustičnu izvedbu koja odlikuje Balaševićev nastup.
"Panonski mornar" na koncertima, koji neretko traju i više od tri sata, izvodi svoje najveće hitove - "Neki novi klinci", "Lepa protina kći", "Devojka sa čardaš nogama" i brojne druge iz karijere duge skoro četiri decenije, sa 14 studijskih albuma.
Publika u Donjem gradu imaće priliku da čuje i neke od novih pesama, kao što je naslovna pesma cele turneje i beogradskog koncerta - "Osmeh se vratio u grad".
- Ona već osam godina ozbiljno radi na mojim nastupima. Imam puno poverenje u nju, pa ću zato 24. maja doći do Kalemegdana, izaći na scenu i reći samo: 'Dobro veče, Beograde'. O svemu drugom brine Olja - otkrio je Balašević, a šta je još rekao o tome zašto više ne nastupa u Sava centru možete pročitati OVDE!

Izvor: Tanjug, Lepota i zdravlje

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti