Jelena Bačić-Alimpić: Sa kćerkom Dunjom uživala u Parizu

Jelena Bačić-Alimpić: Sa kćerkom Dunjom uživala u Parizu

Autor: | 21/05/2013

0


Uspešna voditeljka televizije „Pink“ i spisateljica Jelena Bačić-Alimpić odlučila je da svake godine sa svojom mezimicom, trinaestogodišnjom Dunjom otputuje na neko zanimljivo mesto kako bi se što više zbližila sa kćerkom i stekla njeno poverenje u „ludim godinama“ u kojima se nalazi. Ovoga puta kćerka autorke emisije „Dobro veče, Srbijo“ izabrala je da sa majkom poseti Pariz. Iako su u ovoj prelepoj metropoli boravile svega četiri dana, njih dve uspele su da obiđu i vide veliki deo znamenitosti glavnog grada Francuske.
- Ovo je bila moja druga poseta Parizu, dok je Dunja imala čast da „grad svetlosti“ vidi prvi put. Nas dve odnedavno smo sklopile jedan ženski savez, da potpuno same, bez muškog dela porodice, mislim na supruga i sina, otputujemo u inostranstvo bar jednom godišnje. S jedne strane, to je za mene kao majku predivno iskustvo, a sa druge, mislim da se na taj način moja kćerka Dunja i ja zbližavamo. Putovanja, inače, smatram izuzetnim ulaganjem u svoju decu, pa svaki dinar šedim za te avanture - započinje razgovor za magazin "Hello!" četrdesetčetvorogodišnja voditeljka.
- Svojski sam se potrudila da za četiri dana u Parizu obiđemo sve što je važno. Posetile smo čuveni „Luvr“, „Versaj“, „Notr-Dam“, „Sakre-Ker“, krstarile smo Senom i bile smo u "Dizniledu", koji je za moj ukus bio čist višak na našem putovanju, ali moja kćerka je uživala. Čuveno brdo Monmartr je za mene najlepši deo Pariza, gde sam doživela neobično iskustvo. Naime, dok je jedan umetnik slikao portret moje kćerke, prišao mi je jedan markantan gospodin sa brkovima i rekao: „Jelena, da li mogu da vas nacrtam?“ Odgovorila sam da nemam novca za tu avanturu, a on je šarmantno rekao da je to njegov poklon za mene. On je naš čovek, Srba Milošević iz Velike Plane sa Morave, ali potpisuje se kao S. Moralis. Ono na šta sam naročito ponosna je što sam uspela da preko svojih veza nabavim, odnosno kupim karte za „Mulen ruž“. Iskustvo koje smo tamo doživele je jedinstveno i nezaboravno. „Mulen ruž“ je zadržao autentičnost preko sto dvadeset godina. Posle ovog iskustva bilo mi je potpuno jasno zašto je čuveni slikar Tuluz Lotrek bio opčinjen ovim mestom. To je takav spektakl satkan od koreografije i scenografije koji bih svima preporučila. Karte jesu skupe, ali vrede svih para - priča Jelena i dodaje da su ona i njena kćerka uspele da vide veći deo Pariza, ali su se na kraju toliko iscrpele da su se i prehladile.
- Zabava u „Mulen Ružu“ počela je u ponoć, a završila se oko pola tri posle ponoći. Sledilo je spavanje dva ili tri sata i ustajanje u ranim jutarnjim časovima zbog obilaska grada. Moja Dunja je padala od umora, te kako dođe u hotel i dotakne jastuk, zaspi, a ja, pošto sam žena u godinama kojoj sve živo smeta, pa i kada promeni krevet, ni tih nekoliko sati koji su nam ostajali nisam uspela da odspavam i da se odmorim. U Beograd sam se vratila potpuno iscrpljena, što se i vidi na fotografijama. Dunja se i razbolela jer smo iz pretoplog Beograda, gde je bilo skoro trideset stepeni, otišli u Pariz koji je za dvadest stepeni bio hladniji. No, bez obzira na umor, prehladu, žuljeve na nogama fantastično smo se proveli. Ovaj odlazak u Pariz ujedno sam iskoristila i kao inspiraciju za moju treću knjigu koju uveliko pišem, a u kojoj se deo radnje dešava u „gradu svetlosti“ - ističe poznata voditeljka. Njena kćerka Dunja već sad razmišlja o sledećoj destinaciji gde bi želela da je majka odvede.
- Nedavno mi je Dunja rekla: „Mama, imam skoro četrnaest godina a nisam videla Njujork“. Ja joj na to dodam: „Draga moja, ja imam skoro četrdest pet godina i takođe nisam videla Njujork“. Tako da mi je posle Pariza kćerka zadala jedan ozbiljan zadatak: da budem zdrava i da zaradim novac kojim bismo nas dve mogle da otputujemo u Ameriku - završila je razgovor Jelena Bačić-Alimpić.

Tekst: Life Content, Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin