Venčanica Elizabet Tejlor na aukciji

Venčanica Elizabet Tejlor na aukciji

Autor: | 25/05/2013

0

Venčanica koju je holivudska ikona Elizabet Tejlor nosila na svom prvom venčanju sa naslednikom hotelskih lanaca Konradom Hiltonom 1950. godine, biće prodata na licitaciji idućeg meseca u Londonu, saopštila je danas aukcijska kuća Kristi.
Dugu, elegantnu haljinu od satena je za tada 18-godišnju glumicu kreirala holivudska dizajnerka Helen Rouz. Venčanica, poklon filmskog studija MGM, procenjena je na 50.000 funti (75.000 dolara). Rouz je, takođe, dizajnirala i haljinu Grejs Keli za njeno venčanje sa princem od Monaka.
U doba udaje za Hiltona, Liz Tejlor je već iza sebe imala dugu glumačku karijeru. Samo godinu dana kasnije, dobiće svoju prvu nominaciju za Oskara u kultnoj američkoj melodrami "Mesto pod suncem" u kojem joj je partner bio Montgomeri Klift. Među svatovima tog njenog prvog venčanja bili su Džindžer Rodžers, Fred Aster, Ester Vilijams, Džin Keli i mnogi drugi tada najpoznatiji holivudski glumci.
Liz Tejlor, koja je umrla 2011. u 79. godini, udavala se osam puta, od kojih dva puta za Ričarda Bartona. Njena karijera, koju je započela sa 12 godina ulogom u filmu "Nacionalni somot", trajala je punih sedam decenija. Pet puta je nominovana za Oskara, koji je dva puta osvojila za filmovima "Baterfild 8" (1960) i "Ko se boji Virdžinije Vulf?" (1966).

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin