Nemiri u porodici Vlade Divca

Nemiri u porodici Vlade Divca

Autor: | 26/05/2013

0


Predsednik „Olimpijskog komiteta Srbije“, nekadašnji proslavljeni košarkaš Vlade Divac nedavno se suočio sa zdravstvenim problemom, zbog čega je čitava njegova porodica bila uznemirena. Nedavno je jednom od naših najboljih sportista svih vremena pozlilo je, zbog čega je hitno prebačen u Klinički centar Srbije, gde mu je ukazana lekarska pomoć. Njegova supruga, istaknuti humanitarni radnik, Snežana Ana Divac, kao i sinovi Luka i Mateja i kćerka Petra jako su se zabrinuli zbog njegove bolesti. Lekari su Divcu dijagnostikovali čir na dvanaestopalačnom crevu koji mu je prokrvario, ali su ukućani u prvom trenutku mislili da ima ozbiljnije probleme i strahovali su da je reč o bolesti srca. Sve se završilo bez velike drame, a podsećanja radi, Vlade je isti zdravstveni problem imao i 2007. godine, kada je takođe proveo nekoliko dana na bolničkom lečenju.
- Vlade je sada dobro. Problem koji je imao sa čirom je saniran, lekari su mu propisali terapiju. Sredinom nedelje napustiće bolnicu, pa će lečenje nastaviti kod kuće – iskreno kaže gospođa Divac, koja se u prvom trenutku mnogo uplašila za zdravlje svog supruga.
- Sve se desilo iznenada. Sredinom prošle nedelje požalio se na jake bolove u stomaku, pa je zbog toga hitno morao da bude prebačen u Klinički centar Srbije. Tamo su lekari ustanovili da je reč o unutrašnjem krvarenju i odmah posle uspostavljanja dijagnoze dobio je transfuziju. Sada se oseća mnogo bolje.
Supruga proslavljenog sportiste sada je mnogo spokojnija jer je njena zebnja da je re; o ozbiljnijem zdravstvenom problemu, srećom, bila bezrazložna.
- Smatram da se na kraju sve dobro završilo, jer sam se mnogo plašila da je reč o problemima sa srcem.
Porodici Divac mnogi su uputili reči podrške. Osim što su im se javili prijatelji iz zemlje i inostranstva, bilo je mnogo i onih koji poštuju ovu porodicu i sve što su njeni članovi uradili za najsiromašnije u našoj zemlji.
- Vlade je poslednjih dana dobio veliku podršku od prijatelja, ali i od ljudi koji ga ne poznaju, ali poštuju njegov rad. Javili su nam se mnogi kako iz naše zemlje tako i iz inostranstva da mu požele brz oporavak - tvrdi Snežana.
Nekadašnji „NBA“ igrač jedva čeka dan kada će napustiti bolnicu i vratiti se kući, gde će u prisustvu najmilijih lakše podneti predstojeće dane oporavka. Njegovi ukućani će se potruditi da mu dani rehabilitacije budu što bezbrižniji, a njemu će sigurno prijati da bude u društvu svoje supruge i dece, Luke, Matije i Petre.

Tekst: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin