Balet "Grk Zorba" večeras po 14. put u Sava centru

Balet "Grk Zorba" večeras po 14. put u Sava centru

Autor: | 30/05/2013

0

Multimedijalni baletski spektakl "Grk Zorba" Mikisa Teodorakisa, u izvođenju solista, ansambla Baleta, Hora i Orkestra Srpskog narodnog pozorišta, gostuje večeras, 30. maja u Centru "Sava" u 20 časova. Ovo je 128. izvođenje ovog baleta, a 14. na sceni Sava centra.
Koreografiju potpisuje Krunislav Dsimić, dirigent je Mikica Jevtić, a glavne uloge igraju Konstantin Kostjukov, Liviju Har, Gordana Simić, Oksana Storožuk i Dragan Vlalukin.
Svaka predstava "Grka Zorbe" izvodi se kao baletska svetkovina, ako je suditi po broju publike koja 18 godina s nesmanjenim interesovanjem prati, u prepunoj sali, zanimljivu priču o prigušenim strastima i njihovim eksplozijama, priču sa Krita o patrijahalnim zabludama što proističu iz okoštalih običaja i ponašanja, priiču u kojoj razularene strasti pogrešno motivisanih seoskih žitelja vode ka tragičnom ishodu. Međutim, Grk Zorba i njegov prijatelj Nik savlađuju užas i vlastito očajanje, preokreću surovost nemilih posledica u trijumf volje za suživotom i prijateljstvom, uvlačeći sve u igru i pesmu – u sirtaki.

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti