Luka Mijatović: Roditelji me u svemu podržavaju

Luka Mijatović: Roditelji me u svemu podržavaju

Autor: | 31/05/2013

0

Luka Mijatović, koji je imao vatreno krštenje na Of Brodveju u predstavi "Tesla", kaže da ga to što je sin čuvenog fudbalera Predraga Mijatovića nije omelo u nameri da postane glumac. U razgovoru za "24 sata" otkrio je da dobro barata loptom, ali da su njegovo srce i karijera ipak vezani za glumu i scenu.
- Veče premijere će ostati kao jedno od najznačajnijih u mom životu. Pre svega, zbog truda i rada koji smo svi posvetili ovoj predstavi do reakcije publike i neviđenog aplauza koji su nam posvetili. “Tesla” je do sada najveći projekat u kom sam učestvovao - ističe Luka.

Da li ste imali tremu i koliko je teško igrati četiri različite uloge u jednom komadu?

- Ja uglavnom kažem da je to neka pozitivna trema, bez nje ne bih imao tu energiju koja je potrebna za binu, ali sam treniran da ne dopustim da ona dopre do mene i uzme maha u negativnom smislu. Rediteljki Sanji Beštić sam beskonačno zahvalan što je verovala u mene i na izvestan način rizikovala posvetivši mi četiri uloge. Najteža uloga mi je bila uloga Luke, momka koji radi u hotelu u kome je Tesla živeo zadnjih godina života, s obzirom na to da je to moja osnovna uloga u predstavi. Imam najviše scena s tim likom i trebalo mi je vremena da nađem način kako da najidealnije predstavim njegov uticaj na starog i sve krhkijeg Nikolu Teslu.

Uz oca slavnog fudbalera, ipak, ste postali umetnik?
- Kad sam bio jako mali, želeo sam da pođem očevim stopama. Međutim, kada sam ušao u tinejdžerske godine, bilo je jasno da nisam na vreme počeo ozbiljno da se bavim time. Kažu da talenat imam i kad god imam vremena igram fudbal, ali da bih to radio profesionalno trebalo je mnogo ranije da se opredelim i pođem tim pravcem. Srećom, ne kajem se jer radim ono što volim, a u tome imam punu podršku roditelja koji smatraju, baš kao i ja da sam rođen upravo za ovaj posao. Imam sreću što sam to na vreme otkrio. Mnogi ljudi prožive život a da se ne pronađu.

Niste glumeli u Srbiji, odmah ste odlučili da se oporobate u Njujorku.
- Srbija mi je uvek bila blizu srca, uvek će i biti, ali nije tajna da naša zemlja nije najidealnije mesto za umetnički razvoj. Njujork je centar sveta i smatrao sam da, ako bilo gde treba da počnem da se bavim glumom, to treba da dokažem na najtežem mestu.

Izvor i foto: 24sata.rs

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti