Halit Ergenč: Pridružio se protestima u Istanbulu

Halit Ergenč: Pridružio se protestima u Istanbulu

Autor: | 03/06/2013

0


Turski glumac Halit Ergenč, poznatiji kao "Sulejman Veličanstveni" zajedno sa suprugom Berguzar Korel priključio se brojnim demonstrantima u Istanbulu, koji su se pobunili protiv planova vlade Redžepa Tajipa Erdogana.
Glumac je s demonstrantima napravio živi štit kako bi se obranili od nasilne policije, koja ih je napadala suzavcima i vodenim šmrkom.
Na svojoj Fejsbuk stranici Halit svakodnevno objavljuje vesti vezane za protest i nikako mu nije jasno kako Erdogan može da uništi stoletni park.
Podsetimo, demonstracije u Istanbulu počeli su kao protesti pokreta Pravo na grad, koji su 27. maja došli da spreče bagere da, uoči gradnje trgovinskog centra, počnu sa čupanjem starih stabala u parku Gezi. Ni nakon što su bagere počele da štite jake policijske snage, građani nisu odustali, nego su se protesti pojačali.
Na Taksimu su nikli šatori, a kada je policija 31. maja zatvorila sve prilaze trgu, protesti su eskalirali. Desetine hiljada građana iz svih delova grada pešice su krenuli mostom preko Bosfora koji spaja evropski i azijski deo grada, koji je inače zatvoren za pešake.


izvor: Kurir

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još