Džon Galijano: Ponovo sam živ

Džon Galijano: Ponovo sam živ

Autor: | 06/06/2013

0

Kontroverzni dizajner Džon Galijano, koji je otpušten iz modne kuće "Dior" nakon antisemitskih izjava u pariskom kafeu, rekao je da nije rasista i da je proveo par godina pokušavajući da se iskupi za svoje reči i ponašanje. U prvom intervjuu od nemilih događaja 2011. godine, on je govorio "Veniti feru" o svojim problemima sa drogom i alkoholom koji su prouzrokovali njegov bes u kafeu.
- To je najgora stvar koju sam rekao u mom životu, ali to nisam mislio. Trudio sam se da nađem razlog zašto je bes išao u tom pravcu - rekao je Galijano.
Uprkos osudama za njegove izjave i zato što ga mnogi u svetu mode izbegavaju, Galijano (52) je rekao, iako zvuči bizarno, da je zahvalan za to što mu se dogodilo.
- Dosta toga sam naučio o sebi. Ponovo sam otkrio dečaka koji je gladan za tim da stvara, što je, po mom mišljenju bilo izgubljeno. Živ sam - rekao je on, prenosi Rojters.
Galijano je bio jedan od najplodnijih modnih dizajnera u njegovoj generaciji, a kreirao je dobro prihvaćene kolekcije za Dior. Francuski sud ga je osudio za antisemitsko i rasističko ponašanje i morao je da plati kaznu od 8.000 dolara. U još jednom incidentu, koji je snimljen i objavljen u javnosti, Galijano je prikazan kako je zajedljiv sa ljudima.
- Kada su svi došli kod mene da mi kažu da sam radio te užasne stvari, šetao sam unaokolo pokušavajući da shvatim šta je pošlo naopako - obajasnio je on.
Galijano je rekao da je sa vremenom pao pod uticaj alkohola i da ga je konzumirao nakon što završi neku kolekciju. Međutim, nikada nije priznao da je u alkoholisanom stanju, jer je mislio da može to da kontroliše. Nakon izricanja presude, on je otišao na rehabilitaciju u Arizonu i ne konzumira alkohol više od dve godine. Od oporavka Galijano je dizajnirao haljinu u stilu 1920-tih za venčanje britanskog modela Kejt Mos, a radio je i sa modnim dizajnerom Oskarom de la Rentom nekoliko nedelja ranije ove godine.

Izvor: Novosti

Foto: Sipa

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti