Vladimir i Ljudmila Putin: Razvod nakon 30 godina braka

Vladimir i Ljudmila Putin: Razvod nakon 30 godina braka

Autor: | 07/06/2013

0

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegova supruga Ljudmila saopštili su juče da se razvode, prenose ruski mediji. Nekoliko sedmica od 30. godišnjice braka, ruski predsednik i njegova supruga rekli su da je njihov brak završen, u intervjuu ruskom kanalu Rosija 24, koji dali pošto su zajedno bili na baletu "Esmeralda" u Dvorcu Kremlja.
- To je naša zajednička odluka - rekao je Putin, a to je potvrdila i njegova dosadašnja supruga.
Na pitanje novinara da li to znači razvod, Ljudmila Putin je odgovorila:
- Da, može da se kaže, to je civilizovani razvod.
- Naš brak je gotovo zbog činjenice da se skoro uopšte ne viđamo - dodala je Ljudmila Putin.
Ruski predsednik je razvod objasnio time da nisu svi spremni da žive javnim životom kakav podrazumeva uloga supružnika političara njegovog ranga.
- Sva moja aktivnost, sav moj posao povezan je sa javnom sferom, sa potpuno javnim životom. Nekome se to sviđa, nekome ne, ali ima ljudi koji su sa tim savršeno nespojivi - rekao je Putin.
Vladimir i Ljudmila Putin nisu još potpisali papire za razvod, ali su doneli odluku da se razvedu, saopštio je pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov i dodao da Putin i njegova žena već neko vreme ne žive zajedno.
Ruski predsednik poznat je po tome da skoro nikada, do sada, nije davao izjave ili odgovarao na pitanja o svom privatnom životu. Ljudmila Putin se i inače retko pojavljivala u javnosti, a poslednjih par godina njeno odsustvo izazvalo je mnoge, nikada potvrđene glasine uključuju i onu da je zatvorena u manastiru. Vladimir i Ljudmila Putin venčali su se 1983. godine i imaju dve odrasle ćerke o kojima se takođe jako malo zna.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug, AP

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti