Vlado Georgiev: Ne dozvoljavam da kvalitet mog života trpi zbog posla

Vlado Georgiev: Ne dozvoljavam da kvalitet mog života trpi zbog posla

Autor: | 23/06/2013

0


Deset godina od objavljivanja prethodnog albuma „Žena bez imena“, poznati kantautor Vlado Georgiev izdao je novi album 6. juna, na svoj trideset sedmi rođendan. Promocijom albuma „Daljina“, na kome je predstavio dvanaest pesama, snimljenih u njegovom muzičkom studiju „Barba“, „kralj popa“ je sa predstavnicima medija započeo „njegov dan“. Prvo im je govorio o radu na novim kompozicijama, kao i predstojećim poslovnim planovima, a potom im je poklonio novi CD. Pored bazena restorana „Kolonijal San“ Vlado je najavio da će proslavu za članove porodice, prijatelje i saradnike upriličiti na istom mestu, nekoliko sati kasnije. Na kraju promocije zamolio je sve novinare da poziraju kako bi on njih fotografisao, a potom je sliku postavio na svoj profil društvene mreže „Tviter“, na kojoj je vrlo aktivan.
Gosti su u večernjim satima počeli da pristižu u baštu elitnog beogradskog restorana, a svako od njih je nosio poklon za Barbu, kako prijatelji oslovljavaju talentovanog pevača od njegovog detinjstva. Zbog velike proslave Vladinog rođendana u Beograd su stigli i pevačevi roditelji, majka Borka i otac Dragoljub, iz Herceg Novog, u kome žive. Oni su došli u društvu pevačevog deset godina starijeg brata Saše, i njegove supruge. Specijalne gošće u tom društvu bile su Vladine bratanice, desetogodišnja Vladana i godinu dana mlađa Sofija, za koje kantautora vežu jake emocije. Predstavnicima medija bilo je najsimpatičnije kada je desetogodišnja Vladana, koja je nedavno odnela pobedu u pevanju na školskom takmičenju „I ja imam talenat“, predstavnicima medija rekla kako ne želi da je ovoga puta fotografišu, jer su to ranije već dosta činili. Svojim šarmom osvojila je sve fotografe koji su se utrkivali ko će je najviše uslikati. Vladine bratanice su posle fotografisanja sa porodicom u društvu starije prijateljice uzbuđeno dočekivale zvanice na ulazu u restoran. Najviše su se oduševile dolasku njihove omiljene glumice Katarine Radivojević, koja je na dan pevačevog rođendana stigla iz Los Anđelesa, gde je boravila mesecima.
Veliki broj zvanica na slavlju posmatrao je kako konobari užurbano donose posluženje. Gosti su slušali muziku, čestitali rođendan slavljeniku i čekali „poslasticu“ večeri - nastup uživo. Vlado je odlučio da prijateljima i članovima porodice u okviru velikog slavlja pokloni originalni poklon - koncert. Na bini impresivne veličine, uz pratnju svojih muzičara, poznati kantautor izveo je nove pesme, na oduševljenje svih njegovih gostiju. To je bio vrhunac večeri, a ozvučenje, kao i rasveta, bili su besprekorni. Prema odličnim reakcijama gostiju, videlo se da su pevačevi prijatelji ujedno i poštovaoci njegovog rada.
Za magazin „Hello!“ Vlado je sumirao utiske sa proslave na dan njegovog trideset sedmog rođendana. On nije krio da je presrećan što je dugo željeni i najavljivani album objavio na rođendan, te ima dva velika povoda za slavlje. Vlado Georgiev prvo odgovara na pitanje šta mu toga dana pričinjava veće zadovoljstvo, to što organizuje veliko rođendansko slavlje ili objava novog albuma.
- Svako bi trebalo da proslavi rođendan i da zahvali Bogu na životu, tako i ja. Danas imam razloga da se specijalno lepo osećam jer sam konačno završio novi album „Daljina“, koji su svi drugo očekivali. Svi su bili strpljivi, kao i ja, i konačno smo dočekali nove numere - govori šarmantni umetnik koji je besprekorno organizovao veliko rođendansko slavlje.
Istakao je da ima mnogo želja za svoj rođendan i dodao da ljudi što više postižu u poslovnoj sferi i s godinama postaju uspešniji, više se okreću rođendanskim željama koje su vezane za privatni život i sreću.
- Davno sam se u velikoj meri okrenuo privatnom životu i ne dozvoljavam da moj kvalitet života trpi zbog posla. Ne opravdavam nikoga kada zarad karijere zapušta porodicu i prijatelje. Kvalitetan privatni život je najvažniji za stabilnost potrebnu u životu, kao i životnu sreću. Ja ne mogu kvalitetno da snimam pesme i imam dobre koncerte ako nisam srećan privatno. Imao sam mnogo želja. Bilo mi je milo što su moje bratanice Vladana i Sofija došle na početak večernje proslave rođendana zajedno sa ocem, mojim strijim bratom, njegovom suprugom i mojim roditeljima. Bile su malo na slavlju, a onda su otišle da spavaju. Kao i svake godine, iznenadile su me lepim poklonom - rekao je Vlado, ne krijući sreću dok govori o članovima porodice.
Uspešni muzičar će u narednom periodu biti posvećen poslu, dok su jul i avgust rezervisani za odmor.
- Iako je veliki posao iza mene, nemam sada vremena za odmor. Na odmor i letovanje otići ću u julu i avgustu. Pripremam i osmišljavam snimanje dva nova spota. Još ne znam za koje dve pesme ću snimiti video-klipove. Sada me čekaju muke, ali to su slatke muke - zadovoljno završava razgovor Vlado, uspešni pevač, kompozitor i tekstopisac.
Vlado, veliki avanturista po prirodi, uspeo je da svojim gostima na slavlju priredi doživljaj za pamćenje, jer su posle „rođendanskog koncerta“ otišli kući puni prelepih utisaka.

Tekst: Nadežda Jokić, Life Content
Foto: Janko Petković, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin