Grupa Smak: Koncert u Kragujevcu posle 16 godina

Grupa Smak: Koncert u Kragujevcu posle 16 godina

Autor: | 28/06/2013

0

U Kragujevcu je počeo trodnevni muzički festival "Arsenal fest", čija je glavna zvezda sinoć legendarna rok grupa "Smak" koja je poslednji put u ovom gradu nastupila 1997. godine, uoči Božića. U originalnoj postavi benda, pojačanoj aktuelnim pevačem Dejanom Najdanovićem Najdom, kragujevačka rok grupa "Smak" je na otvorenom prostoru u Kneževom arsenalu okupila kako mladu, tako i stariju publiku. Nastup su počeli pesmom "Kad spavaš sam", potom je usledio "Šumadijski bluz", a onda i pesma "Ljudi nije fer" koju su otpevali zajedno s publikom. U muzici i pesmama "Smaka" više od dva sata uživala je publika ne samo iz Kragujevca, već i iz Beograda, Aleksinca, Velike Plane, Aranđelovca, Kraljeva, Čačka i drugih gradova Srbije. Posle te svirke publika je bila u prilici da uživa u pesmama beogradske grupe "Babe".
Rok festival "Arsenal fest" trajaće do 29. juna. Koncerti se održavaju na četiri bine u "Kneževom arsenalu". Druge i treće večeri festivala nastupiće Partibrejkersi, Bajaga i Instruktori, Goblini, Hladno pivo, Ritam nereda, KBO, Kanda, Kodža i Nebojša, "Hyponotized", Repetitor, "Iveza and Elements", "Žanamari i J'Animals", "Popečitelji", "Noctiferia", Eva Braun, "Zaa", E-Play, "Pero Defformero", "Ex Revolveri".
Prethodni "Arsenal fest" okupio je više od 15.000 mladih iz cele Srbije, a i ove godine publici koja dolazi iz drugih gradova smeštaj je obezbeđen u takozvanom "Rok kampu", koji je vrlo popularan među mladima. Pored muzičkog dela, festivala publici nudi kvalitetan prateći sadržaj, a ove godine akcenat je na takozvanu rok publicistiku, pa će tako svakodnevno, do kraja festivala, u bašti Doma omladine biti priređene promocije interesantnih knjiga.

Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug/M. Milojević

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: arsenal fest

Pročitajte još

Najnovije vesti