Duška Jovanić: Nezaboravni vikend u Toskani

Duška Jovanić: Nezaboravni vikend u Toskani

Autor: | 30/06/2013

0


Novinarka Duška Jovanić, nekadašnja urednica „Profila“, „M magazina“, „Glorije“, „Duge“, „Plejboja“, „Fejma“ i autorka romana „Ženski viteški roman“ i „Gole elite“, u Toskani je provela vikend koji je bio obojen sećanjem na njene studentske dane. Šarmantna Duška, koja je studirala u Italiji, bila je gošća na VIP otvaranju „Purobeach“ plažnog bara i hotela u Toskani, u marini Skarlino, koja je vlasništvo Leonarda Feragama, jednog naslednika modnog brenda „Salvatore Feragamo“. Čelnici marketinške agencije „Superstar“ Goga Grubješić i Aleksandar Đorđević bili su „predvodnici“ dobrog provoda u Toskani. „Superstar dvojac“, dobri prijatelji i saradnici portparola i menadžera „Purobeach“ koncepta Oskara Roja, koji je bio izvrstan domaćin otvaranja plažnog bara u Toskani, pobrinuli su se da Duška, kao i ekipa saradnika i prijatelja koja je krenula iz Beograda, uživaju u lepoti čuvene italijanske regije.
„Purobeach“ koncept, koji predstavlja lanac plažnih barova u svetu, u čijem je sklopu japanski restoran „Shiro“, kao i luskuzni hotel i spa centar, odlično se ukopio u marinu na toskanskoj obali.
- Leonardo Feragamo, jedan od šestoro braće i sestara čuvene italijanske porodice koja ima u svetu poznat modni brend, nedavno je ušao u partnerstvo sa „Puro grupom", čiji je predsednik Beltran Alvares de Estrada. Tim povodom je u marini "Di Skarlino" 8. juna održano svečano otvaranje „PuroBeach“ koncepta. Inače, Leonardo je marinu "Di Skarlino" otkrio pre nekoliko godina kada je kupio jahtu „Swan“, za koju mu je bila potrebna odgovarajuća baza. Marina je bila poznata morska adresa za brodovlasnike, ali je Leonardo zaključio kako to mesto može da postane jedinstveni rizort u Italiji - za magazin „Hello!“ počinje razgovor Duška, koja je na svečanom otvaranju bila u društvu uvaženih zvanica.
Među gostima bili su Korado Lopresto, najveći svetski kolekcionar klasičnih automobila koji je vlasnik više od pedeset jedinstvenih modela "alfa romea“ i istorijskih jahti, kao i Đanluka Tenti, urednik prestižnog magazina „Monsieur“ i savetnik umetničke Fondacije „Palazzo Strozzi“, Federika Rotondo, vlasnica grupacije „Once Events", zadužena za komunikacije luksuznog brenda „Stefano Ricci“, kao i Aleks Lana, suvlasnik prestižne medijske gupacije „Gruppo Editoriale“ koja izdaje luksuznu publikaciju „Firenze Made In Tuscany“. Oduševljeno, sve zvanice su hvalili „Puro“ koncept u prelepoj marini.
- Ovaj novi dragulj toskanske regije jedinstveni je koncept - kombinuje luksuzni smeštaj na obali sa svim prednostima moderne marine, s jedne, i seoske vile i brežuljcima sa vinogradima, s druge strane. Marina je smeštena u jednom od najlepših zaliva u Toskani, iznad koga se prostiru brda Marema sa pogledom na srednjovekovni zamak "Skarlino". Zeleno ostrvo Elba, na kome je Napoleon Bonaparta proveo svoje poslednje dane, nalazi se nadomak marine "Di Skarlino" - govori Duška koja se tokom dva dana boravka relaksirala na čarobnom mestu u Toskani.
- Uživala sam u jutarnjoj meditaciji uz laganu muziku za opuštanje i u hedonističkom meniju, japanskim specijalitetima „Shiro“ restorana. Imala sam vremena da sa organizatorima putovanja Aleksandrom i Gogom kolima obiđem još neke gradove, među kojima su Sijena i Montalčino, koji je na mene ostavio snažan utisak. Gradić sa samo pet hiljada stanovnika postao je ne samo poznat nego i bogat zahvaljujući čuvenom vinu „Brunello“, jednom od najboljih i najcenjenijih italijanskih vina na svetu. Živopisni gradić je još u 15. veku bio poznat po rajskom piću, ali je bogat i po umetničkim vrednostima. Šetali smo se Pjacom del Popoplo i obišli gradsku tvrđavu. Večera u restoranu simpatičnog imena "Re di machia“, što znači "kralj mrlja", nas je „dokusurila“ paklenim menijem od divlje svinje. Gazda Antonio, koji izgleda kao lik iz filma o Ameliji Pulen, svaki čas je menjao tople tanjire i punio ih najboljom hranom iz domaće toskanske kuhinje koju je njegova žena Roberta, u ulozi šefa, spremala kao da smo joj došli u kuću - kaže Duška koja je putešestvije po Toskani sa društvom završila posetom hotelu „Il Pelikano“.
- Parče toskanskog raja je uvala smeštena između neba i mora za sve koji vole “bosonogi luksuz”, miris ruzmarina i lavande, bašte maslinovog drveća i skrivene staze. Elegantni hotel sa pet zvezdica, koji ima i restoran sa dve Mišelinove zvezdice, sagrađen je sredinom šezdesetih kao ljubavno gnezdo bogate naslednice Patricije i pilota „RAFF-a“, Majkla Grahama. Patricija, koja se zaljubila u pilota kada je videla njegovu sliku u novinama, osvojila je Majkla na igranci u Kaliforniji. Par je potom odlučio da kupi zemlju od porodice Borgeze i napravi kuću u kojoj će uživati. Hotel je dobio ime po mestu Pelican Point, gde se par upoznao. Patricija je bila domaćica i dekoraterka kuće, a Majkl je bio dežurni kozer i „glavni urednik bara“. Društvo su im pravili Čarli Čaplin, Emilio Puči, Brit Ejkland, Henri Fonda i mnogi drugi istinski predstavnici džet-seta tog vremena. Uspomene na sve što se dešavalo u ovom mestu filmske biografije sakupljene su u knjigu koja se nedavno pojavila, a mnoge tekstove je napisao čuveni kolumnista magazina „Vanity Fair“ Bob Kolačelo. Naša poslednja stanica predstavljala je jedinstveni trenutak retro glamura - završava popularna Srpkinja.

Tekst: Nadežda Jokić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti