Dejan Matić: Vernoj publici dugujem koncert u Beogradu

Dejan Matić: Vernoj publici dugujem koncert u Beogradu

Autor: | 03/07/2013

0


Prve julske večeri u jednom restoranu na Ledinama Dejan Matić (35) predstavio je album "100 života" i spotove za pesme "Tople noći, vreli dani" i "Ona je moja", u kojem se pojavljuje njegova supruga Jelena, sin Zoran i bratanice Aleksandra i Tara.
Dejan i njegov brat blizanac Saša važe za najomiljenije pevače na estradi, pa ne čudi što se na promociji pojavio veliki broj Dejanovih kolega. U njegovim novim pesmama uživali su: Neda Ukraden, Stevan Anđelković, Mina Kostić, Bane Mojićević, Dara Bubamara, Boban Rajović, Jovan Perišić, Saša Kapor, Milan Dinčić Dinča, Marko Bulat, Silvija Nedeljković, Adil Maksutović, Leksington bend... Naravno, bio je i njegov brat blizanac Saša Matić, kao i Dejanova supruga Jelena.

Iako još nema ni sedam meseci, Zoran je bio na tatinoj promociji, ali zbog gužve i galame bio je sa bakom u sobi na spratu iznad sale restorana.
- Tatin glumac iz spota 'Ona je moja' morao je dođe na ovaj događaj! Zaslužio je sve pohvale kako se profesionalno ponašao na snimanju. Moj sin je već progovrio. Prva reč koju je izgovorio bila je - mama, ali ubrzo je počeo i mene da doziva. To čini rafalno - ta-ta-ta-ta-ta. Napredan je, odlično jede, lepo spava, okreće se sam na leđa, pa na stomak, i samo što ne počne da puzi - pohvalio se Dejan.

Na koju pesmu s novog albuma vaš sin najbolje reaguje?

- On se buni samo kad prestane svirka. Obožava muziku, ali njegova omiljena pesma je, ipak, 'Razbole se lisica'. Ako, tako i treba, sve u svoje vreme.

Planirate li koncerte?
- Ozbiljno razmišljam o koncertu u Beogradu, pre svega zbog publike koja je uz mene još od mojih amatarskih pevačkih dana, kad me je verno pratila po kafanama i zato njima i Beogradu dugujem solistički koncert. Mogao sam i ranije da ga organizujem, ali nisam hteo da pevam tuđe umesto svojih pesama. Sada su ti uslovi ispunjeni, smatram da imam dovoljno svojih hitova. Ne želim da pričam o datumu koncerta, voleo bih da bude do kraja godine, ali ništa ne obećavam. Hoću da priredim super žurku, možda u Centru Sava ili hali Pionir.

Šta se promenilo za proteklih deset godina od kako ste na estradi?
- Ostao sam isti! I dalje sam maksimalno posvećen poslu, iskren sam i profesionalan. Imam jedino koji kilogram više nego na početku karijere i nešto manje kose. Nadao sam se i verovao da mogu da uspem na estradi, imao sam dovoljno samopouzdanja. Da nije bilo tako, ne bih se ni upuštao u ovu avanturu, ne bih ni počinjao profesionalno da se bavim pevanjem.

Kakvi su planovi za naredni period?

- Supruga i sin dan posle promocije putuju u Beč, a ja ću ostati u Beogradu da se pošteno naspavam. U narednih mesec-dva imam ugovorene nastupe i gostovanja u regionu. Na porodični odmor ćemo najverovatnije u septembru. Taman će Zoki još malo da ojača i poraste, pa ćemo se brčkati na moru. I ja ću morati da predahnem i napunim baterije za sve ono što me očekuje kasnije, gostovanja po Evropi, priprema koncerta... Uostalom, kod mene se zna, kad radim, onda zapnem i snimim 12 pesama za album, a kad se odmaram, volim da se opustim i uživam. Kod mene je to tako - sve ili ništa!

Koja pesma sa ovog albuma je vaš favorit?
- Kad sam čuo 'Bitangu i damu', autori Peđa i Nenad Blizanac su mi rekli: 'Ti odluči hoćeš li je, pa nam javi.' Odmah sam im rekao da nemam šta da razmišljam, nego da oni meni jave kad ću da uđem u studio i snimim je. Slično je bilo i s pesmom 'Ona je moja', dok me je Dragiša Baša zamolio da uradim demo snimak kompozicije 'Tople noći, vreli dani' kako bi je ponudio drugim pevačima jer sam u tom trenutku već imao 11 odabranih kompozicija. Ali, planovi su se ubzo promenili i Baša mi je rekao: 'Deki, izvini, ali mi nikog ne vidimo u ovoj numeri osim tebe, tvoja je.' Ne bih da zvučim neskromno, ali za kratko vreme prvih pet numera sa albuma se odmah izdvojilo i zavrtelo.

Ima li neke simbolike u nazivu albuma "100 života"?
- Ja sam taj! Zacrtao sam sebi da ću živeti 100 godina. Ništa ispod toga me ne zanima.

izvor: Vesti Online

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti