Uroš Ćertić: Opasne scene u novom filmu Pirsa Brosnana

Uroš Ćertić: Opasne scene u novom filmu Pirsa Brosnana

Autor: | 10/07/2013

0


Bivši učesnik VIP "Velikog brata" kaskader Uroš Ćertić goreo je usred Beograda. Nakon što je tri nedelje proveo snimajući scene jurnjave kolima po beogradskim ulicama, tuče i drugih vratolomija za potrebe filma "November Man" Pirsa Brosnana, Ćertić je izveo i performans u kojem su ga polili benzinom.
- Već tri nedelje snimam s Brosnanom. I ne odvajam se od njega - kaže Uroš, koji je nevezano za film pokazao koliko ume da bude neustrašiv.
- Obožavam svoj posao, tako da me nije bilo strah i nisam se plašio vatre. Adrenalin je prisutan stalno, ali ja volim taj osećaj. Sve vreme nas je koordinirao Batica Sistrić, koji je radio i na filmovima 'Montevideo', 'Fantom'... To je rizičan posao, ali kada radite s ljudima koji su uigrani, onda je rizik sveden na minimum. Imao sam specijalno odelo premazano benzinom - priča mladi kaskader.
Inače, snimanje filma "November Man" počelo je opasnim scenama u zgradi Bigza - zaletali su se u improvizovani zid automobilom...
Mnogobrojna filmska ekipa predvođena Pirsom Brosnanom juče je zaposela Skadarliju, gde su snimali scene za film "November Man".
Mesto dešavanja bila je bašta poznatog restorana "Dva jelena", ispred kojeg je tridesetak statista šetalo gore-dole, dok obezbeđenje ostalim prolaznicima nije dozvoljavalo da prođu čuvenom kaldrmisanom ulicom.
Brosnan je na set stigao u pratnji asistentkinje Indije Oksenberg i ušao je u baštu restorana gde su ga spremni čekali statisti, njih nekoliko obučeni kao kuvari, devojke odevene kao konobarice dok su ostali statirali kao gosti.
Ispred, na kaldrmi je bio spreman kaskader na motoru koji je na povik: "Snima se!" počeo da dodaje gas i u punoj brzini uleteo u baštu.
- Najbitnije je da na snimanju ne glumite heroja i ne trpite bol. Kada počne da vas peče, bacite se, a kada legnete dole, ljudi s aparatima krenu da vas gase. Tada je temperatura još viša na par trenutaka - kaže Uroš.
Uroš je nosio specijalno protivpožarno odelo, premazano benzinom.

izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još