Petar Grašo: Volim kada publika sa mog koncerta ode nasmejana

Petar Grašo: Volim kada publika sa mog koncerta ode nasmejana

Autor: | 25/07/2013

0

Petar Grašo gostovaće 1. avgusta u "Bašti kod Juge", a sjajnu atmosferu garantuju njegovi mnogobrojni hitovi, kao i balade po kojima je hrvatski kantautor prepoznatljiv. Iako retko daje intervjue, ekskluzivno za portal Svet.rs otkriva detalje o predstojećem koncertu ali i planove oko snimanja svog novog albuma.
- Izuzetno se radujem susretu sa beogradskom publikom, pred kojom nisam dugo nastupao. Dolazak u Beograd je prilika i da se vidim sa prijateljima sa kojima, zbog posla i geografske razdvojenosti (ipak je Split udaljen 600 kilometara!) nisam u prilici da često kontaktiram -, kaže Petar Grašo, poznat i po tome da rado ugosti kolege u svon restoranu "Adriatic" u Splitu.
- Moji koncerti koncipirani su u stilu "greatest hits", no, ukoliko me ponese atmosfera, što se često dešava, od mene možete da očekujete i pesme koje me u datom trenutku inspirišu. Budući da moja muzika "miriše" na Mediteran, volim da ispratim nasmejane ljude sa koncerta - rekao je dobro raspoloženi Splićanin.
- Dugo nisam objavio album. Pitaju me – koja je tvoja tajna, i pored toga što nemaš nove pesme, često nastupaš? Iskreno, želeo sam da se "odmaknem" od svega i u miru radim na novom projektu ali reći ću da su pesme - gotove. Deo novog albuma biće sniman u Americi, kao i u Splitu i Zagrebu.
Nakon učešća na brojnim festivalima, osvajanja nagrada, objavljenih kompilacija, saradnje sa brojnim autorima, među kojima i sa Tončijem Huljićem i Goranom Bregovićem ("Ka na hašišu" je otpevan na starosplitskom jeziku, projekat koji je pohvalio i ugledni muzički portal "New Musical Express"), kako smo saznali, novi diskografski album objaviće u oktobru ili novembru.
- Sve u životu radim po osećaju. Ne kalkulišem. Tako je i sa novim pesmama, koje želim da objavim kad osetim da je za to pravi trenutak - kaže tridesetsedmogodišnji muzičar. Takođe, ekskluzivno za portal Svet.rs otkriva da 2. novembra nastupa na velikom koncertu Olivera Dragojevića u Skoplju.
Da li će miljenik žena uskoro stati na ludi kamen, nakon petnaestogodišnje romanse sa koleginicom Danijelom Martinović?
- O meni se, povremeno, pisalo svašta iako nisam sklon tome da se eksponiram u javnosti. I pored svega, potpuno stameno dočekujem komplimente, koji me nisu dizali u nebesa. Ako govorimo o venčanju – potičem iz porodice u kojoj se vernost vrednuje (moji roditelji su četiri decenije u braku). Imati pored sebe osobu poput Danijele je retka vrsta privilegije - zaključio je Petar Grašo.

Autor: Nataša Odalović, Life Content
Foto: Fejsbuk/ Petar Grašo

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin