Šaban Šaulić: Jedva čekam da dobijem unuku

Šaban Šaulić: Jedva čekam da dobijem unuku

Autor: | 29/07/2013

0

Za razliku od mnogih estradnih zvezda, koje za odmor biraju daleka i egzotična mesta, Šaban Šaulić leto najradije provodi u svojoj vikendici u Krčedinu. Legenda narodne muzike ističe da ne voli more i da nema većeg zadovoljstva nego da sa prijateljima sedi pored Dunava i peca. Ovaj strastveni ribolovac ima još jedan razlog za sreću - uskoro će, po drugi put, postati deda. Njegova starija kćerka Sanela, koja je udata za bivšeg fudbalera Zorana Batu Mirkovića, u blagoslovenom je stanju.
- Sanela bi trebalo da se porodi krajem septembra ili početkom oktobra - otkriva Šaulić.
- Svi u porodici sa velikim nestrpljenjem očekujemo taj trenutak, a ja se najviše radujem, jer ću dobiti unuku. Ne mogu da vam opišem koliko sam srećan. Imam i unuka, ali je on već veliki. Kada se rodio, nisam imao mnogo vremena za njega, a sa unukom će sigurno biti drugačije. Voleo bih da nas ima još više, da i ćerka Ilda i sin Mihajlo zasnuju porodice. Stalno im to govorim, ali se ne obaziru mnogo na moje reči. Oni su u drugom fazonu, vole da putuju i da se provode.

Kako se provodite u Krčedinu?

- Ovde je pravi raj i upravo ste me zatekli na pecanju. Gde bih bio nego ovde. Doduše, opet sam imao poplavu u kući. Nadošao je veliki talas vode, koji nam je napravio veliku štetu. Uspeli smo to da saniramo, pa tek sada mogu na miru da se odmaram, družim sa prijateljima i da idem na pecanje.

Da li dolazi neko od kolega?
- Sa estrade gotovo niko ne svraća. Za nekoliko dana će doći Haris Džinović, koji je takođe strastveni pecaroš. Družimo se 30 godina, imamo zajedničke priče i interesovanja, pa se u Krčedinu uvek lepo provedemo.

Spadate u malobrojne pevače koji se radije odmaraju u vikendici nego u ekskluzivnim letovalištima?
- Ovde mi je lepo i retko negde idem leti. Nema razloga da putujem po belom svetu. Ne volim more, više mi prija reka, ali ću sa suprugom Gordanom otići na pet-šest dana u Atinu kod prijatelja. Što se mene tiče, nigde ne bih išao, ali moram da ispunim želju Gordani. Leti ne volim ni da radim, pa moji saradnici znaju da od juna do septembra izbegavam bilo gde da nastupam.

Hoćete li i ove godine održati koncert?

- To je pod znakom pitanja. Nisam pobornik velikih solističkih koncerata i dugo je trebalo saradnicima i porodici da me nagovore na to. Pristao sam isključivo zbog publike. Možda ću krajem godine održati koncert, ali pre toga bi trebalo da snimim nešto novo. Već imam nešto pripremljeno. Iako sam većinu svojih pesama sam napisao i komponovao, rado ću snimiti pesme i svojih kolega. Ko ima dobru kompoziciju, neka se javi.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: šaban šaulić