Zona Zamfirova: Šta donosi nastavak popularnog domaćeg blokbastera

Zona Zamfirova: Šta donosi nastavak popularnog domaćeg blokbastera

Autor: | 30/07/2013

0

Deset godina posle nezapamćenog uspeha filma "Zona Zamfirova" najavljeno je snimanje nastavka te priče. Imajući u vidu da je ovo ostvarenje, nastalo po romanu Stevana Sremca, u bioskopima videlo više od milion i po ljudi, a potom na DVD-ju i televiziji još dva i po miliona, filmski stvaraoci odlučili su da snime još jedan film o čuvenoj Zoni i njenom Manetu. Scenario za drugi deo napisala je Dušica Milanović Marika, dok će se u ulozi reditelja umesto Zdravka Šotre naći Jug Radivojević.
Kad je reč o glumačkoj ekipi, za sada je poznato da će tetka Doku opet igrati Radmila Živković, njena kćerka Bojana Bambić takođe će dobiti ulogu u nastavku, dok će se od novih glumaca pojaviti Nikola Simić, Milan - Lane Gutović, Milena Vasić i Milan Vasić. Još se ne zna da li će glavne role ponovo igrati Katarina Radivojević i Vojin Ćetković, ali reditelj bi voleo da ovaj glumački par ponovo vidi kao Zone i Maneta.
- Naš stav je da bi glumačka podela trebalo da ostane ista, uz uvođenje novih likova. Ali ko će tačno igrati u nastavku priče znaće se preciznije tek posle objavljenog kastinga u septembru. Međunarodna produkcija će takođe odlučivati o tome - rekao je Jug Radivojević na prezentaciji filma na Vlasinskom jezeru.
U društvu producenata i pojedinih glumaca nedavno je posetio taj deo Srbije, jer će se na prelepom jezeru snimati film. Tim povodom biće izgrađen i "Zonagrad" koji će po završetku snimanja biti prava turistička atrakcija. Polaganju kamena temeljca za izgradnju ovog zanimljivog mesta, osim reditelja, prisustvovao je i deo glumačke ekipe, kao i producent Džoel Mongomeri iz Amerike, koji je uključen u čitav projekat, i mnogi drugi. Oni su započeli rad sa velikim elanom i sigurni su u uspeh ovog ostvarenja.
Legendarni glumac Nikola Simić imaće zapaženu ulogu u nastavku filma.
- Bilo mi je jako lepo tokom polaganja kamena temeljca na Vlasinskom jezeru. Tamo je i zvanično obelodanjeno da ću igrati u novoj priči o Zoni. Glumiću muža Manetove tetka Doke koju će, kao i u prvom delu, igrati Radmila Živković. Za sada još nisam dobio scenario tako da ne znam detalje o svom liku - tvrdi poznati glumac.
Njegov mladi kolega Milan Vasić takođe je jako uzbuđen zbog nove uloge.
- Ja ću u nastavku glumiti najboljeg druga glavnog junaka Maneta, a lik se zove Mitanča. Jedva čekam početak snimanja jer je Jug Radivojević moj odličan prijatelj i sa njim volim da radim, kao i sa Milanom - Lanetom Gutovićem i mojom kumom Milenom Vasić. Reč je o veoma ozbiljnom projektu, pa i pored toga što snimanje počinje tek u maju sledeće godine, mi, glumci, unapred znamo koje su naše uloge. Osim toga, snimanje će biti u bajkovitom "Zonagradu" na Vlasinskom jezeru, pa sam siguran da će atmosfera biti odlična - objašnjava Milan.
Reditelj Jug Radivojević će tek posle velikog kastinga u septembru objaviti konačan spisak glumaca koji će igrati u "Vrati se, Zone". To će, kada je reč o produkciji biti veoma skup projekat, sa velikim brojem statista i raskošnim kostimima. Glavne junake moriće briga zbog čega ne mogu da dobiju potomstvo, što će dovesti do mnogobrojnih zapleta u njihovom i odnosu njihovih porodica. Snimanje će početi sledeće godine, a dotle će grandiozni "Zonagrad" biti potpuno završen.

Tekst: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin