Kakav parfem odgovara vašem karakteru?

Kakav parfem odgovara vašem karakteru?

Autor: | 02/08/2013

0

Osim vedrih ili sumornih boja, karakter obeležavaju i mirisi. Baš kao što je važno odabrati frizuru koja najbolje odgovara obliku lica ili model farmerica koje ističu najbolje na vašoj figuri, vrlo je važno odabrati i parfem koji se savršeno slaže s vašom ličnošću.

Prema osnovnim mirisnim notama, postoji pet glavnih kategorija parfema: drvenasti za ljubitelje prirode, zeleni za ležerne tipove ljudi, cvetni za glamurozne i ženstvene karaktere, voćni za temperamentne i orijentalni za atraktivne kokete. Svaka od porodica parfema ima specifične mirisne note koje u vama evociraju različita sećanja i uspomene vezane za drage ljude, mesta i događaje, i pobuđuju drugačija osećanja.

Kada vam se neki parfem svidi već pri prvom mirisnom kontaktu, to je najčešće zbog emocionalnih ili čulnih veza koje vas podsećaju na nešto ili nekog. Određene mirisne note podsećaju vas na nešto što volite. Stoga, kako biste pronašli onaj pravi, tragajte za parfemom čije su mirisne note usklađene s, na primer, vama dragim mestima, plažom, šumom, zelenim poljem, i sa aktivnostima u kojima istinski uživate.

Svaki put kada nanesete nekoliko kapi takvog parfema, koji u vama evocira sećanja na lepe trenutke provedene na nezaboravnim mestima, on će vam svojom mirisnom čarolijom u tren oka podići raspoloženje.

1. Zeleni za ležerne

Ako ste po prirodi opušteni, svideće vam se zeleni mirisi. Prepoznaćete ih po ključnim rečima kao što su galbanum, lišće ljubičice, bršljanovo lišće, zumbul i rabarbara. Slavne osobe uz čiji karakter najbolje pristaju su Dženifer Aniston i Gven Stefani.

2. Cvetni kao stvoreni za dame
Ako volite klasične filmove i ženstvenu odeću, odgovaraće vam cvetni parfemi. Cvetne parfeme prepoznaćete po ključnim rečima kao što su ruže, jasmin, đurđice, ljubičice, božur, tuberoze, magnolije, ljiljani i ylang-ylang. U cvetnim notama pronašle su se En Hatavej i Kristin Dejvis.

3. Energični vole voćne
Ukoliko imate energičan i mladenački duh, i tokom leta uživate u mirisima svežeg voća, volećete voćne parfemske note. Voćne parfeme prepoznaćete po ključnim rečima kao što su jabuka, višnja, crvena ribizla, malina, kajsija, breskva i dinja. U voćnim notama pronašle su se Skarlet Johanson i Majli Sajrus.

4. Kokete su verne orijentalnim notama

Ako volite da se obučete upadljivo i atraktivno, prija vam kad se za vama okreću, uživate u flertu i koketiranju i uvek volite da budete u centru pažnje svideće vam se orijentalni mirisi. Orijentalne parfeme prepoznat ćete po ključnim riječima kao što su amber, vanila, mošus, egzotično cveće i začini poput kardamoma, đumbira, cimeta i karanfilića. U orijentalnoj mirisnoj priči sebe je pronašla Dženifer Lopez.

5. Drvenaste note za ljubitelje prirode i jeseni
Ako volite duge šetnje prirodom i miris čistog vazduha, sedenje kraj vatre i tople jesenje mirise lišća, svideće vam se paleta drvenastih mirisa. Prepoznaćete ih po ključnim rečima na bočici kao što su sandalovina, pačuli, vetiver, hrast... Zvezde s čijim se karakterima najbolje slažu drvenasti parfemi su Sandra Bulok i Rejčel MekAdams.

Izvor: 24sata.hr

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin