Džejms Kameron: Najavio tri nastavka "Avatara"

Džejms Kameron: Najavio tri nastavka "Avatara"

Autor: | 02/08/2013

0


Kanadski režiser Džejms Kameron snimiće tri nastavka filma "Avatar" koji će biti pušteni u bioskope u periodu od 2016. do 2018. godine, saopštio je Foks studio.
"Avatar" iz 2009. je film sa najvećom zaradom ikada od 2,8 milijardi dolara. Kameron je, kako piše AFP, prvobitno planirao samo dva nastavka filma.
- U pisanju novih filmova shvatio sam da su 'Avatarov' svet, priča, likovi postali bogatiji nego što sam predvideo i bilo je jasno da dva filma neće biti dovoljna da ispričaju sve što želim - naveo je Kameron u saopštenju.
U filmu o vojniku paraplegičaru koji je poslat na fiktivnu planetu Pandora, poznatu po prirodnim bogatstvima, igrali su Sigurni Viver, Sem Vordington i Zoi Saldana.
Tri nastavka biće snimljena istovremeno a snimanje počinje 2014. godine. Premijere su najavljene za decembar 2016, 2017 i 2018. godine.
Kameron, koji je sam napisao "Titanik" i "Avatar", unajmio je četvoricu scenarista za ovaj projekat. Džos Fridman (Rat svetova), Rik Džafa i Amanda Silver (novi nastavak Planete majmuna) i Šejn Salerno (Armagedon, Divljaci) radiće na nastavcima.
- Za nas u studiju nema većeg prioriteta i radosti od toga da omogućimo Džimu da nastavi i proširi svoju viziju sveta 'Avatara' - rekao je direktor Foks filma Džim Đanopulos.
Magazin "Varajeti" piše da bi budžet za tri filma mogao da iznosi jednu milijardu dolara.

izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin