Ivan Zeljković: Povratak na male ekrane u velikom stilu

Ivan Zeljković: Povratak na male ekrane u velikom stilu

Autor: | 04/08/2013

0


Ivan Zeljković je očigledno predodređen da bude milioner. Čak je i napredovao. Nadimak Zeka milioner trebalo bi da dobije "dodatak", jer od jeseni najpopularniji voditelj kvizova postaje zaštitno lice "Multimilionera" (TV Pink). Ova ponuda ga je zatekla i prijatno iznenadila, iako su kvizovi, kako kaže, njegova specijalnost. Ali sada su izazov i čast još veći, zato što nasleđuje Dragana Nikolića.
- Ranije je bilo reči da će Dragan voditi kviz "Želite li da postanete milioner?" Verovatno je odustao, pa sam pozvan ja. A sada ja nastavljam da vodim kviz kojim je on "gospodario". To je velika privilegija, jer je Gaga prava faca. Nadam se da ću u njegovim godinama imati tu harizmu i energiju kojom on pleni - kaže voditelj, kojeg jedno vreme nismo viđali na televiziji.

U međuvremenu, smršao je 35 kilograma i na mali ekran se vraća u velikom stilu. I istu sudbinu prognozira "Multimilioneru":
- Mislim da će to biti pravi porodični kviz, uz to vrlo igriv. Oni koji ga gledaju u društvu imaju vremena da međusobno prodiskutuju, jer se kviz ne odigrava previše brzo, a opet ima taj dramatičan momenat. Pogotovo u ovoj krizi. Kada ne znaš da li će 10 miliona dinara da ti propadne ili ne, srce ti stane. Suština je, dakle, da se ljudima da ta suma, a oni "samo" treba da je zadrže. A to je zapravo najteže.

Koliko se aktuelna kriza odrazila na rad Vaše producentske kuće "Advantage"?

- Da, nije sjajno vreme za produkciju. Mnogo se više radi, a za mnogo manje novca. Zbog toga sam se odlučio za maksimalno iskorišćavanje sebe kao resursa, jer nije prijatno kada iza vas stoji čitav tim ljudi koje ne možete da isplatite, jer vas nisu isplatili. Tako sam se vratio javnom nastupu, vodim festivale i ostale manifestacije, mnogo putujem. Drago mi je što ću nekoliko avgustovskih dana provesti u Novom Bečeju, jer ću voditi najveću od svih "ijada" - Gospoijadu. Ti Gospojinski dani imaju lepu tradiciju i postali su prestižan događaj.

Iako ste oduvek voleli sport, u poslednje vreme Vas sve češće možemo sresti kako trčite, vozite bicikl?
- I kada sam bio najdeblji, igrao sam tenis i skijao. Otkako sam, međutim, smršao, mnogo se bolje osećam i imam više energije da uživam u sportu. Posvetio sam se triatlonu, što samo odražava moj nestalni duh. Čak sam postao i predsednik triatlon kluba koji je osnovao Ognjen Stojanović, naš najbolji triatlonac. Učestvovaću na državnom prvenstvu, koje se održava u Boru, a u septembru idem u Ajndhoven, na Evropsko prvenstvo u masters plivanju. Član sam i kluba masters plivanja ("Plivačke avanture"), koji okuplja veterane od 25. do 104. godine. Da, moram da se pohvalim i da sam prvak Srbije na 100 metara u kraulu u mojoj starosnoj grupi.

Postali ste pravi promoter sporta. A da Vam je to neko rekao pre nekoliko godina?
- Da mi je neko rekao da ću otrčati krug oko Ade, koji ima 7 kilometara, ne bih mu verovao. A to mi je sada rutina. Shvatio sam da je sport najbolji put do zdravlja i dođe mi da osnujem organizaciju koja bi razvijala i negovala tu ideju.

S obzirom na to da mnogo putujete, kako uspevate da se organizujete tako da ne izgubite "sportski dan"?

- Gde god da otputujem, ja treniram. Kada sam u Sarajevu, trčim pored Miljacke, u pauzi festivala, koji sam vodio u Knjaževcu, svakog dana sam plivao u bazenu. Inače, član sam onlajn zajednice rekreativnih trkača, koja se zove "Ekipa za trčanje". Postaviš na netu gde i kada želiš da trčiš, pa ako je neko raspoložen - priključi ti se. Ili se ti nekom priključiš.

Izvor: Novosti
Foto: Milutin Labudović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin