"Riblja čorba": Rođendanska svirka na Beogradskom festivalu piva

"Riblja čorba": Rođendanska svirka na Beogradskom festivalu piva

Autor: | 16/08/2013

0

Pivska fešta na Ušću i sinoć je ispunila sva očekivanja ljubitelja žestokog zvuka. Veče je proteklo u znaku "Osmog putnika", Alena Islamovića, Generacije 5, a naročito "Riblje čorbe", čiji je izlazak na scenu pozdravljen ovacijama 80.000 hiljada fanova.
Pevač benda Bora Đorđević imao je poseban razlog za slavlje jer je na jučerašnji dan pre tačno 35 godina osnovan legendarni rok sastav.
- Zvuk je savršen i mi smo se posebno spremali za nastup. Pre 35 godina u Beogradu nastala je Riblja čorba - kaže Bora.
Glavne zvezde druge večeri imale su pre nekoliko godina najposećeniji nastup u istoriji festivala, kad ih je slušalo više od 200.000 ljudi. Međutim, njihov sopstveni rekord nije oboren, iako je oko 40.000 ljudi ušlo nakon što je Bora već otpevao polovinu od 19 numera.
- Nema je dovoljna satisfakcija što je publika prošle godine u anketi naš nastup proglasila za najbolji u istoriji festivala sa ubedljivih 18% glasova. Ostali bendovi koji su svirali tokom 10 godina imali su jedva po jedan odsto - kaže Đorđević, koji već tri godine ne pije, ali ima svoje omiljeno pivo.
- Volim lagana i pitka piva. Više svetla nego tamna.
U nastavku večeri prisutni su uživali u svirci "Feuda" i nekadašnjeg pevača kultne grupe "Bijelo dugme" Alena Islamovića, dok su program oko dva sata posle ponoći zatvorili hitovi "Generacije 5".

Izvor: Kurir
Foto: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin