Elvis Prisli: Desetine hiljada fanova na bdenju povodom godišnjice smrti

Elvis Prisli: Desetine hiljada fanova na bdenju povodom godišnjice smrti

Autor: | 17/08/2013

0


Desetine hiljada fanova legendarnog Elvisa Prislija iz celog sveta okupilo se na godišnjem hodočašću u Grejslendu kako bi odali poštu ikoni rokenrola bdenjem sa svećama povodom 36-godišnjice njegove smrti.

Policija procenjuje da je prisutno preko 35.000 ljudi, koji su sinoć u tišini sa upaljenim svećama hodali kroz "Baštu meditacije" u Grejslendu, Prislijevom domu u Memfisu. U bašti se nalazi njegov grob, kao i grobovi njegove majke, oca i babe.

Svake godine, njegovi obožavaoci dolaze u Memfis na "Elvisovu nedelju", na proslavu u čast njegovog života i karijere. Prisli je preminuo 16. avgusta 1977. od srčanog udara koji je kako se sumnja izazvala prevelika doza lekova.

Bdenje predstavlja vrhunac "Elvisove nedelje", a ove godine je deo programa organizovan i u Steks studiju koji je objavio luksuzno izdanje od tri CD-a "Elvis at Stax" na kojima se nalaze snimci koje je muzičar snimio u ovom studiju.

Bdenja su počela kao nezvanična okupljanja godinu dana posle njegove smrti da bi prerasla u veliki turistički događaj. Obožavaoci sada počinju da se okupljanju ispred Grejslanda 12 sati pre bdenja a mnogi ostaju tu do jutarnjih sati.


Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti