Ilda Šaulić: Nezaboravne letnje avanture

Ilda Šaulić: Nezaboravne letnje avanture

Autor: | 18/08/2013

0


Popularna pevačica Ilda Šaulić nedavno se vratila sa dvonedeljnog putovanja sa koga je ponela mnogo nezaboravnih utisaka. Atraktivna dama u društvu svoje prijateljice Džuli bila je u Parizu i Londonu, gde su doživele niz anegdota koje će dugo pamtiti. Svoje letnje putovanje započele su u prestonici Francuske, a povod njihovog odlaska u grad svetlosti bila je izložba likovne umetnice Džen Dilanšnajder koja je dobra prijateljica Ildine drugarice.
- Odlazak na izložbu još jednom me je uverio da je Pariz grad umetnosti. Na ulazu u galeriju bilo je na desetine novinara i televizijskih ekipa, a posećenost je bila izuzetna. Ona nije afirmisana u Francuskoj i ovo joj je bila prva izložba u tom gradu. Zaista sam bila iznenađena i oduševljena koliko se u Parizu obraća pažnja na događaje vezane za kulturu - prenosi svoje utiske lepa pevačica.
Budući da su Ilda i njena prijateljica više puta do sada posetile Pariz, umesto u klasičnim znamenitostima poput Luvra i Ajfelovog tornja, uživale su u nekim drugim divnim predelima koje mnogi turisti nemaju priliku da posete. Jedna od njihovih najznačajnijih stanica bio je Versaj.
- Lepota „Versaja“ me je oduševila, a verujem i svakog ko je imao priliku da poseti taj znameniti dvorac. Imala sam priliku da pogledam portrete Luja XIV i krevete u kojima su spavali on i Marija Antoaneta. Prvi utisak mi je bio da su kreveti izuzetno mali i da je čuveni vladar bio veoma nizak - govori kćerka kralja narodne muzike koja je pod utiskom posete Versaju odlučila da obiđe i dvorce Loare.
- Tamo ima ukupno dvadeset i sedam dvoraca, ali bi za obilazak svih trebalo mnogo vremena. Džuli i ja smo ovog puta imale priliku da vidimo samo tri, a tamo su nas vodili moji kumovi Aleksandra i Saša kojima dugujem veliku zahvalnost za to. Dvorci su predivni pa ću se sigurno vratiti na to mesto i volela bih da u budućnosti sve obiđem - objašnja Šaulićeva koja je imala priliku da vidi i vrt čuvenog slikara impresioniste „Cloude Monet`s Garden“.
- Videla sam slike Kloda Monea, ali i uživala u predivnoj bašti i predelima koje je on nekada slikao. Sve mi je izgledalo bajkovito. Imala sam priliku da vidim i neka od mesta koja bi verovatno bila interesantna svim damama. Jedno od njih je hotel "Plaza Aten" u kome je snimana serija „Seks i grad“, kao i restoran Ralfa Lorena. Osim toga posetile smo i muzej "Orsej".
Jedna od stanica na mapi dve prijateljice bila je i prodavnica „Louboutin“, a naša poznata umetnica najviše voli cipele tog prestižnog proizvođača. Međutim, dok je birala idealan par za sebe, Ilda je prisustvovala i jednoj prosidbi.
- Dok sam isprobavala cipele pored mene je sedela devojka koja je bila u društvu svog momka i on joj je donosio obuću koju je želela da proba. Nas dve smo spontano započele razgovor, a onda se u jednom trenutku njen partner izgubio. Vratio se kroz nekoliko trenutaka držeći u ruci kutiju u kojoj je bio verenički prsten "Cartier", klekao je na kolena i zaprosio svoju devojku. Ona je bila vrlo iznenađena, odmah je počela da plače, a od suza nije mogla čak ni da izgovori „da“ već je samo klimala glavom. Taj čin razgalio je sve nas koji smo se u tom trenutku našli u radnji i bilo je zanimljivo što su oni odlučili da sa strancima podele taj za njihov život veoma značajan čin - tvrdi Ilda.
Posle niza lepih trenutaka koje su provele u Parizu, dve prijateljice krenule su na put u London. Umesto avionom, odlučile su da u prestonicu Velike Britanije pođu vozom koji prolazi tunelom ispod Lamanša.
- To mi je bilo zanimljivo jer ne pamtim kada sam poslednji put imala priliku da putujem vozom, a francuska železnica je jedna od najboljih u svetu. Inače, razlog našeg odlaska bila je veridba koju je brat moje prijateljice Džuli organizovao svom sinu. Pošto su oni Jevreji odlučili su da to slavlje bude u duhu njihove tradicije, a meni je bilo interesantno da vidim sve te zanimljive običaje. Ono što je slično nama i njima je da smo izuzetno veseli na takvim događajima.
Tokom Ildinog boravka u prestonici Velike Britanije iščekivalo se rođenje princa Džordža Luja Aleksandra, pa je Šaulićeva mogla da oseti groznicu koja je vladala ulicama Londona. Osim toga, čitav grad je ove godine i u znaku "dijamantskog jubileja", to jest proslave šezdeset godina vladavine kraljice Elizabete II.
- Uprkos velikom interesovanju uspele smo da nabavimo karte za predstavu "Knjiga o mormonima" u teatru "Princ od Velsa", a išle smo i da gledamo balet čuvenog "Boljšog teatra" koji je gostovao u prestižnom "Koloseumu" - zadovoljno kaže Ilda.
I pored toga što je veoma uživala na putovanju, jedva je čekala da se vrati kući i da podeli utiske sa članovima svoje porodice, a odmah po povratku posetila je i sestru Sanelu koja će uskoro po drugi put postati majka.
- Svi smo uzbuđeni zbog prinove. Sanela je već u osmom mesecu i u septembru ćemo dobiti novog člana porodica - kaže na kraju razgovora sa velikom radošću talentovana pevačica.

Tekst: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin