Mija Knežević: Beograđanka koja osvaja modnu scenu Njujorka

Mija Knežević: Beograđanka koja osvaja modnu scenu Njujorka

Autor: | 08/09/2013

0


Blogerka sa manekenskim iskustvom Mija Knežević krupnim koracima osvaja modnu scenu Njujorka. Beograđanka, čiji veoma posećeni blog o modi izaziva veliku pažnju na internetu, nedavno je postala zaštitno lice brenda „Sydney to Wear”. Uspešna dvadesetšestogodišnjakinja, koja živi u Njujorku, gde je i okončala postdiplomske studije, veoma je zadovoljna zbog saradnje sa umetnicom Sidni Albertini iz Njujorka, koja je osmislila i osnovala brend „Sydney to Wear“.
- To je brend koji je baziran na ideji da pravi lepu odeću za one koji umeju da razmišljaju. Poznata umetnica iz Njujorka Sidni Albertini napravila je garderobu od svoje umetnosti. Kampanju smo snimili u Hemptonsima. Brend i kreacije ekskluzivno će biti predstavljeni u septembru, u poznatoj radnji „Five Story“ na Madison aveniji. Čuvena urednica američkog „Voga“ Ana Vintur dobra je prijateljica umetnice Sidni i već je organizovala objavljivanje fotografija sa kreacijama u oktobarskom broju američkog izdanja „Voga“. Modne kreacije ovog brenda od jeseni će se prodavati u čuvenoj pariskoj radnji „Colette“. Zanimljivo je da sam ja bila i stilista i model kampanje koju smo radili u Hemptonsima - priča svestrana Mija koja je ranije bila zaposlena u jednoj od poznatih izdavačkih kuća „Conde Nast Publications“ u Njujorku. Lepoj Beograđanki ovo nije prvi put da je zaštitno lice nekog modnog brenda, prošle godine je imala uspešnu saradnju sa francuskom modnom kućom za nakit „Chanael K”.
- Dve sestre Šanael i Šloi Nofer napravile su kolekciju nakita inspirisanu modernom ženom. Kontaktirale su sa mnom i ponudile mi da budem njihovo zaštitno lice, kao i da stilizujem celu njihovu kampanju. Narukvice prijateljstva “Chanael K” za kratko vreme postale su veliki hit i “završile“ su na rukama velikih modnih urednica, kao što su Ana de lo Ruso i poznata stilistkinja Nataša Goldenberg. Nakit se prodaje u više od petnaest svetskih metropola - kaže Mija koja je inspirisana životom u „Velikoj jabuci“.
Za sve što radi inspiraciju pronalazi u Njujorku, u kojem je i okončala obrazovanje. Na Njujorškom univerzitetu završila je postdiplomske studije iz oblasti medija i kulture. Iako voli kosmopolitski grad u kome živi, kad god joj se pruža prilika dolazi u rodni Beograd, kako bi se videla sa porodicom i prijateljima.
- U Beograd dolazim kad god mi se ukaže prilika. Do sada su moji dolasci bili uslovljeni predavanjima i ispitima, dok sada imam mnogo obaveza oko kampanja na kojima radim. U Beogradu sam obično preko zime, tokom praznika i preko leta. Porodica mi je najvažnija na svetu i moja najveća podrška. Od ranog detinjstva živela sam u inostranstvu, a sada se trudim da što više vremena provodim sa porodicom i prijateljima. Volim da se leti šetam Beogradom, jer je tada zaista čaroban - kaže Mija i ističe da je moda zabavna, obrazovanje je vrlo važno, a iskustvo koje dobija u Njujorku dragoceno.
- Njujork mi pruža dovoljno slobode za istraživanje i ujedno me inspiriše u svakodnevnim aktivnostima, od pisanja bloga do stilizovanja kampanja za različite brendove. Takođe, zanima me umetnost i volela bih da ona bude moj primarni poziv. Ukoliko lepo organizujete svoje vreme i postavite ciljeve, uspeh neće izostati. Potrebno je samo da vredno radite i verujete u sebe - zaključuje Mija, pred kojom je svetla budućnost.

Piše: Jelena Popović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: mija knežević

Najnovije vesti