Kejt Blanšet: Po prvi put u ulozi reditelja

Kejt Blanšet: Po prvi put u ulozi reditelja

Autor: | 20/09/2013

0

Kejt Blanšet je tokom svoje uspešne karijere sarađivala sa nekim od najboljih filmski režisera današnjice, poput Martina Skorsezea, Vudija Alena, Terensa Malika, Stivena Soderberga, Dejvida Finčera i Pitera Džeksona, a sada je spremna da se i sama upusti u svoj prvi rediteljski izazov. Nakon uspešne 20 godina duge glumačke karijere, ova Oskarovka režiraće svoj prvi film, adaptaciju bestselera holandskog pisca Hermana Koha "The Dinner", javlja Deadline.
Ovaj roman stekao je veliki uspeh širom Evrope, a radi se o psihološkom trileru u čijem centru pažnje su dva bračna para koje je spojila porodična tragedija.
Za sada je poznato da će scenario adaptirati Oren Moverman, koji je nominovan za Oskara za film "The Messenger", a šuška se da bi Kejt mogla da dobije i jednu od glavnih uloga u filmu.
U međuvremenu, australijska filmska zvezda zauzeta je promovisanjem svog novog filma, "Blue jasmine" Vudija Alena, i već se spominje kao jedna od glavnih konkurentkinja za dobijanje Oskara za ulogu u tom filmu. Ove godine očekuje je još nekoliko premijera, uključujući "The Monuments Man" Džordža Klunija, kao i nastavak filma "Hobit" Pitera Džeksona.

Izvor: Life Content

Foto: SIPA

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još