Verica Rakočević: Ljubav ne može biti prepreka nijednoj religiji

Verica Rakočević: Ljubav ne može biti prepreka nijednoj religiji

Autor: | 29/09/2013

0


U jeku spekulacija o tome da li je moguće da se venčaju i u crkvi, kreatorka Verica Rakočević i kompozitor Veljko Kuzmančević otkrili su za novi broj magazina Story da ništa, uprkos razlici od trideset pet godina među njima, ne može prepreka njihovoj iskrenoj ljubavi.
- Crkveno i građansko je u zemlji Srbiji oduvek bilo dijametralno suprotno. U ovom trenutku građanski smo izgovorili i zavetovali svoju ljubav pred prijateljima. Crkveno venčanje je čin koji će se svakako dogoditi i pred bogom uz blagoslov našeg sveštenika, bez obzira na to što se spekuliše da li je to moguće ili nije. Ljubav kao istina i iskreno osećanje ne može biti prepreka nijednoj religiji - kaže za Story Veljko Kuzmančević.

Podsetimo, skorašnje venčanje Verice i Veljka obavljeno je samo pred matičarem, a proslava istog upriličena je na jednom beogradskom splavu. Do crkvenog venčanja nije došlo, s obzirom da kanoni Srpske pravoslavne crkve nalažu da starosna razlika između mladenaca ne sme biti veća od petnaest godina, a takođe ne bi trebalo ni da mlada bude starija od šezdeset godina, što je poznata dizajnerka premašila pre pet godina.

Da bi se zakleli i pred Bogom, supružnici treba da zatraže posebnu dozvolu nadležnog episkopa

Izvor: Story, Svet plus

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti