Koncert "Indexi i prijatelji: Sve ove godine" održan pred punim Sava centrom

Koncert "Indexi i prijatelji: Sve ove godine" održan pred punim Sava centrom

Autor: | 11/10/2013

0

Koncert "Indexi i prijatelji: Sve ove godine", održan je sinoć u punom centru "Sava".

Koncert je bio posvećen članovima legendarnog sastava Davorinu Popoviću, Slobodanu-Bodi Kovačeviću, Đoki Kisiću, Đorđu Novkoviću i nedavnom preminulom bivšem klavijaturisti "Indexa" i tvorcu hita po kome ovogodišnja serija koncerta nosi naziv, Encu Lesiću.

Večerašnji nastup mnogobrojnih pevača odveo je publiku u kojoj je bilo onih koji su stasavali uz muziku "Indexa" i onih mlađih koji su od svojih roditelja naučili da je vole, u neka vedrija i bezbrižnija vremena kada su "Indexi" nastupali po celoj bivšoj Jugoslaviji. Bez obzira na godine, svi su u glas pevali i igrali uz njihove najpopularnije hitove.

Na scenu na kojoj je bio postavljen video-bim na kom su se menjale fotografije članova "Indexa", prvo je izašao nekadašnji pevač sastava "Bijelo dugme" Željko Bebek koji je otpevao pesmu "Plima", a nakon njegovog nastupa su nastavili da se menjaju brojni pevači i da pevaju hitove grupe koja je nastala 1962. godine u Sarajevu.

Hrvatski pevač Amir Kazić Leo otpevao je numere "Pozovi me na kafu draga" i "310 poljubaca", Boris Novković je otpevao "Ispili smo zlatni pehar", a makedonska pevačica Kaliopi izvela je numeru "Jutro će promeniti sve".

Izlazak na scenu pevača Halida Bešlića izazvalo je opšte oduševljenje u publici i svi su pevali sa njim "Snjeg pade na behar".

Publika je centru "Sava" uživala i uz hitove "Žute dunje", koji je izvela Jelena Tomašević i "Sanjam" u interpretaciji Gorana Karana, koji je vodio program.

Svi u sali su ustali kada je na scenu izašao legendarni Arsen Dedić i pozdravili ga aplauzom pre nego što je otpevao numeru "U svemu si bila naj".

Hitove "Indexa" pevali su i Mladen Vojičić-Tifa, Seid Memić-Vajta, Dado Topić i drugi, a prijatan i pun pozitivnih emocija koncert završio je ponovo Bebek pesmom "Sve ove godine".

Muzičari koji su nekad svirali u "Indexima" doputovali su isključivo zbog ovog projekta iz raznih krajeva sveta - Fadil Redžić (bas) stigao je iz SAD-a, Neno Jurin (klavijature) iz Slovenije, Ranko Rihtman (klavijature) iz Izraela, Miroslav Šaranović (bubnjevi) iz Nemačke, Peco Petej (bubnjevi) iz Splita, a pridružio im se na sceni i nekadašnji član "Indexa", Kornelije Bata Kovač.


Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Indeksi

Najnovije vesti