Igor Starović: Edin Škorić mi je spasao život

Igor Starović: Edin Škorić mi je spasao život

Autor: | 20/10/2013

0


Igor Starović, koji je prekjuče na imanju u Lisoviću doživeo epileptični napad, sada se dobro oseća. Pevač je s Farme prebačen u Urgentni centar, gde su obavljeni svi pregledi, posle čega je pušten na kućno lečenje. Kurir je s njim vodio razgovor dan posle traumatičnog iskustva.
- Mnogo neistina je objavljeno o mom slučaju. Nikad nisam imao zdravstvenih problema. Navikao sam da radim, ali poslednja četiri dana jedva sam izdržao. Produkcija je nametnula paklenu nedelju, kažnjavali su nas, bukvalno su nas istresli iz gaća, poslednjih dana spavali smo po dva-tri sata, ali sve je to igra. Da se razumemo, ovo nije kritika produkcije.

Šta se zapravo dogodilo?
- Pošto se razvedrilo, okopavao sam njivu. Posle sat vremena osetio sam vrtoglavicu. Nisam obraćao pažnju na to jer sam mislio da je od umora i neispavanosti. Pošto mi je bilo gore, krenuo sam ka bunaru i bilo mi je sve teže. Jedva sam hodao. Sećam se samo da sam nekako došao do zida i čvrsto se oslonio. U tom momentu mi je moj drug Edin Škorić prišao i pomogao mi. On me je bukvalno spasao.

Na koji način te je spasao?

- Zahvaljujući njemu sam živ. Udarao me je i izvlačio mi jezik, sav sam se izujedao. Sve se zakomplikovalo kad sam pomodreo u licu, tad sam počeo da se gušim i polako sam gubio svest. Ne mogu pola toga da se setim dok ne popričam s ljudima koji su tad bili uz mene. Znam da mi je slomio rebro dok me je reanimirao, ali i ranije sam ih lomio. Uvek ću mu biti zahvalan, ipak je velika hrabrost spasavati čoveka koji leži i umire.

Kako su farmeri reagovali?
- Vrištali su, ne mogu ni da zamislim koliko je to bilo mučno za njih.

Kad su reagovali ljudi iz produkcije?
- Opasno je bilo dok ih čekaš jer je daleko kapija. Oni su odmah pozvali Hitnu pomoć i odvezli me u Dom zdravlja u Barajevu, pa su me odatle prebacili u Urgentni centar. Sat i po sam bio u nesvesti, počeo sam da dolazim sebi u blizini Urgentnog, ali sam se loše osećao. Tamo sam se zadržao nekoliko sati.

Šta su doktori konstatovali?

- Urađen mi je skener glave, ništa nisu našli. Treba da idem na magnetnu rezonancu i videćemo šta će biti. Napominjem i naglašavam - nikad ništa ni nalik ovome nisam doživeo.

Poslao si pismo farmerima u kojem si, između ostalog, izrazio želju da se vratiš na farmu.
- Ne znam kako sam uopšte sastavio pismo. Iskreno, ne znam koliko ima smisla vratiti se na imanje. Na netu sam pročitao da su me mnogi označili kao jednog od favorita, samo ne znam čemu, ali ajde. Sa nekoliko likova sam našao zajednički jezik. Sve što vidite je 10 odsto umanjeno nego u originalu. Možda bih ušao na jedan dan čisto da se oprostim od farmera i da popričam s njima.

izvor: Kurir

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin